Cartea de alegător? A fost o țeapă națională de 3.000.000 €!

Deşi pentru acest proiect s-au cheltuit, conform revistei Capital, 13 milioane de lei, cele 33,46 milioane de “cărţi de alegător” emise până acum nu au putut fi folosite niciodată, din lipsa unui cadru legislativ, decât pentru uz casnic – poţi să ţii paharul cu apă pe ele, nu se udă, este un plastic foarte bun… În rest, sunt bani, aproape 3 milioane de euro, aruncaţi pe fereastră, respectiv pe fereastra unei firme arabo-norvegiene, specializată în comerţul cu peşte, după cum arată un raport al Corpului de control al Ministerului de Interne.

În perioada 2000-2004, Direcţia Generală de Evidenţă Informatizată a Persoanei (DGEIP) a ţinut mai multe licitaţii pentru realizarea cărţilor de alegător. Câştigătoare a fost desemnată firma de pescuit arabo-norvegiană Sea Bell Trading SRL, deşi aceasta a cerut de trei ori mai mult pentru acest serviciu decât contracandidata sa. Conform dosarului întocmit de Corpul de control MAI, trimis Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, în perioada în care au fost susţinute licitaţiile pentru achiziţionarea acestor materiale, averea familiei chestorului Ionel Nicolae, şeful de atunci al DGEIP, a crescut substanţial.

Citeste tu mai departe aici: https://newsteam.ro/politica/mai-tineti-minte-cartea-de-alegator-a-fost-o-teapa-nationala-de-3-000-000-e/15/09/2018/

Comentarii

comentarii