Turism

Cartierul Teius din Caransebes – redeschis investitiilor si construcțiilor

La începutul anilor ’90, pe Str. Vârful Pietrei din Caransebeş s-a dorit construirea unui cămin de bătrâni, iniţiatoarea acestei idei fiind Asociaţia Umanitară „Steiermark – Caransebeş”, condusă de medicul Tiberiu Barbu. Cum ideea a fost abandonată, iar respectivul teren a rămas nefolosit, administraţia municipiului a decis să-l valorifice.

„Pentru a dezvolta economic şi edilitar cartierul Teiuş, care ne dorim să devină atât o zonă de recreere, cât şi una rezidenţială, dar şi o zonă de dezvoltare economică, motiv pentru care s-a şi construit strada care leagă centrul cartierului, pe lângă fosta Unitate Militară din Valea Cenchii, de drumul care duce la Reşiţa” a spus primarul Marcel Vela.

Administraţia locală şi-a propus să facă în aşa fel încât să crească numnărul locuitorilor acestui cartier şi, deci, şi al clădirilor, venind în întâmpinarea celor care vor să construiască aici. Pentru respectivul amplasament a fost aprobat un Plan Urbanistic Zonal, iar Primăria va scoate la licitaţie loturi de casă pentru cei care vor să-şi construiască o locuinţă în locaţia situată pe Str. Vârful Pietrei, de la «Scenă», imediat în partea stângă.

Comentarii

comentarii