Casa Corpului Didactic va fi reabilitată printr-o finanțare de la minister

Casa Corpului Didactic Caraș-Severin a primit o finanțare de 900.000 lei pentru reabilitarea clădirii în urma unei solicitări făcute prin Inspectoratul Școlar Județean către minister. Inspectorul școlar general, Nicolae Grindeanu, a precizat la rândul său că această investiție era necesară instituției, care este un centru de resurse pentru formarea cadrelor didactice.

”Dacă dascălul rămâne la formarea inițială și el nu continuă să își formeze studiile, să se perfecționeze, atunci s-ar putea ca ce așteptăm noi de la el să nu fie pe măsura capabilității pe care noi o așteptăm. Casa Corpului Didactic este un factor care trebuie să contribuie categoric la acest element și prin programele de formare pe care le prezintă are acest scop bine definit”.

Investiția vizează reabilitarea exterioară a clădirii, reparații capitale și reabilitarea termică.
Reabiliatrea se va realiza cu sprijinul Direcției de Cultură și Patrimoniu deoarece imobilul se află pe lista monumentelor istorice cu numele de Vila Koch-clădirea Cărășana. A fost constuită în anul 1900 și a fost pe rând: locuință familială, clădire de locuințe colective, local, iar în 1982 a devenit sediul Inspectoratului Școlar și al Casei Corpului Didactic. Din 1990 funcționează ca și Casă a Corpului Didactic.

”Ne dorim ca instituția noastră să fie o veritabilă casă pentru dascăli și să sporim necontenit calitatea actului educațional prin activitățile de formare și cultural-științifice pe care le organizăm”, a precizat Nicoleta Marcu, director CCD Caraș-Severin.

De asemenea, Casa Corpului Didactic mai are două oportunități de finanțare. Se vor primi dotări în valoare de 50 de mii de euro printr-un proiect lansat la București în urmă cu două săptămâni numit ”Rose” și de care beneficiază toate casele corpului didactic din țară, precum și liceele. Dotările constau în aparatură de ultimă generație: calculatoare, laptopuri și tablă inteligentă.

Instituția mai are depus și un proiect IPA de cooperare transfrontalieră prin care va fi finanțat un centru de documentare și informare, în valoare de 40 de mii de euro.

Comentarii

comentarii