Casa de Cultură din Oravița a primit nume nou – „George Motoia Craiu”

Eveniment – Festivalul Internațional de Folclor Vocal Instrumental „George Motoia Craiu” prilejuiește schimbarea numelui Casei de Cultură Oravița în Casa de Cultură „George Motoia Craiu” Oravița.

George Motoia Craiu a fost primul solist instrumentist din Valea Carașului care a făcut înregistrări la Electrecord București, singura instituție autorizată la acea vreme. A avut o activitate laborioasă pe întreg parcursul vieții: în prima parte a carierei participă ca solist instrumentist la concursuri regionale, raionale, pe țară unde obține doar premiul I și premiul special. Mai târziu, conduce, în calitate de dirijor, Orchestra Populară a Casei de Cultură Oravița și activează ca profesor de clarinet la catedra de suflători a Școlii de Muzică din Oravița.

Schimbarea numelui instituției din Casa de Cultură Oravița în Casa de Cultură „George Motoia Craiu” Oravița reprezintă omagiul și semnul de prețuire și recunoștință adus celui ce ne-a reprezentat cu cinste atât pe scenele românești cât și dincolo de hotare. În acord cu cele prezentate, menționăm că la fiecare sfârșit de toamnă, Casa de Cultură Oravița organizează Festivalul Internațional de Folclor Vocal Instrumental „George Motoia Craiu”.

Astfel, marți, 17.11.2015, în deschiderea ediției a XVI-a a festivalului, a avut loc dezvelirea plăcii memoriale dedicate personalității „George Motoia Craiu”. Manifestarea s-a desfășurat în prezența unui sobor de preoți ce au oficiat o slujbă religioasă și a oficialităților locale.

Comentarii

comentarii