Cascada Bigar – Magnetul turistic din Caras Severin și în acest an VIDEO

Cascada Bigar – Magnetul turistic din Caras Severin. Peste 1000 de turiști vizitează Cascada Bigăr în fiecare sfârșit de săptămână. Rageri Parcului Național Cheile Nerei – Beușnița se așteptă la un număr tot mai mare de turiști în următoare odată cu sezonul încălzirea vremii și începerea concediilor. Mai ales că în acest an, românii vor să își cunoască țara și puțini mai vor să plece peste hotare în vacanțe.

Cascada Bigăr redevine punctul principal de atracție turistică din Caraș-Severin odată cu încălzirea vremii. Sute de turiști vin să vadă căderea de apă care a fost numită cea mai frumoasă cascadă din lume prin unicitatea sa. Să fin înțeleși – Bigăr nu este cea mai frumoasă cascadă din lume. Dar este cea mai frumoasă prin unicitatea sa. Rangerii spun că la cascadă au venit turiști și în anotimpul rece, dar lunile iulie și august sunt cele mai aglomerate, iar de acum și până la toamnă numărul acestora vă continua să crească.

În ultimii ani, în zonă s-au făcut o serie de modernizări: a fost amenajată o potecă ce urcă până la izbuc și Grota lotrilor, dar și o scară ce coboară la baza cascadei – locul din care cascada oferă o privelişte unică și de unde se pot face cele mai reușite fotografii.

Turiștii care au venit pentru prima oară la Bigăr spun că locul are un farmec și că este mai frumoasă decât în fotografi.

Comentarii

comentarii