Cascada Bigăr, perla turismului din Banatul Montan, nu mai exista – Clopotul de calcar s-a prăbușit VIDEO

Tragedie pentru turismul banatean si românesc. Cascada Bigăr, perla turismului din Banatul Montan in ultimii ani, cea mai căutată și promovata atracție turistică din România, promovată la nivel mondial, s-a prăbușit în această după amiază, pe la ora 18 si un sfert. Clopotul de calcar, clopotul de piatră al cascadei, s-a prăbușit în apele Minișului.

Cascada a rezistat la doua inundatii catastrofale anul trecut si acum 5 ani, a trecut cu bine, dar acum, a cazut. Vinovati se pare ca ar fi cei care au intervenit acolo, adica oamenii. Este vorba de calcarul adus din izbuc, te travertine, de proceste fizice si chimica date peste cap de interventia omului. Mai exact, s-a luat din apa Bigarului si s-a deviat mare parte din debit catre pastravaria dion aval.

Cascada a atras mii de turisti de cand a fost promovata la nivel mondial de un site si o revista de turism Mai mulți investitori au dezvoltat zona, acolo au apărut parcari, localuri, au fost atrase  fonduri europene pentru proiecte turistice.

Acum, baza, motivul principal, nu mai există.

Sursa foto Ion Chiosa.

Comentarii

comentarii