Cascada Moceriș – perla ascunsă de la poalele Munților Aninei din Banatul de Munte VIDEO

Cascada Bigăr din Valea Almăjului s-a prăbușit, dar frumusețea ei magică va rămâne pentru totdeauna în pozele a sute de mii de turiști din țară și de peste hotare care au vizitat-o până anul acesta. Valea Almăjului este binecuvântată de natură cu o cascadă la fel de frumoasă precum Bigăr, dar mai puțin populară. Este vorba despre Cascada Moceriș care este situată pe teritoriul comunei Lăpușnicu Mare, satul Moceriș, județul Caraș-Severin, la poalele Munților Aninei.


Înconjurată de dealuri înverzite, Cascada Moceriș este formată din trei trepte, fiecare treaptă cu specificul său. Cea mai înaltă este treapta mijlocie, ea fiind dominată de verdele perfect și statornic al mușchiului crescut pe calcar, în contrast cu repeziciunea apei cristaline în cădere. Prea puțin cunoscută, această perlă de pe valea Mocerișului nu este de departe un loc de pelerinaj pentru turiști, însă ar putea deveni, pentru că există un proiect de reabilitare a drumului ce face legătura între cascadă și DC44. În acest loc mirific se poate ajunge cu o mașină de teren sau pe jos, într-o plăcută drumeție printr-o vale de poveste, cu colibe, mori pe apă și dealuri împădurite.

Traseul este de aproximativ 4 km până la cascadă. O dată ce ai ajuns, dai de o cădere de apă despletită în zeci de fire cristaline peste stânci calcaroase îmbrăcate în covoare de mușchi verde. Tot traseul pe care l-am parcurs a durat cam două ore, dar vă spun cu mâna pe inimă că a meritat.

Un reportaj de Adi și Adela Neagu

Comentarii

comentarii

One thought on “Cascada Moceriș – perla ascunsă de la poalele Munților Aninei din Banatul de Munte VIDEO

Comments are closed.