Cascada Modăviţa de lângă Padina Matei, este mai frumoasă ca niciodată VIDEO

 La 8 km de Moldova Nouă spre satul Padina Matei, se află una din cele mai frumoase cascade din Banatul Montan – Cascada Modăvița. Este o cădere de apă spectaculoasă și ușor accesibilă pentru turiști. Se află la numai câțiva pași de  șosea, mai exact – la vreo  40 de metri de DC49. În zonă mai sunt și alte căderi de apă cum ar fi cascada Burăul Mare, dar Cascada Modăvița este campioană când vine vorba de frumusețea ce ne-o oferă mama natură.

Părțile bune ale codului de vreme rea peste Banatul Montan au fost ploile abundente. Acum, în aceste zile, Cascadele Modăviţa și Burăul Mare de lângă satul Padina Matei de pe teritoriul Comunei Gârnic, au apă din belșug și sunt mai frumoase ca niciodată. Suntem în perioadă de primăvară, iar în ultimele zile, a plouat cât pentru întreaga primăvară. Apa a venit de pe versanți și debitul de apă a crescut suficient cât să transforme cascadele într-un adevărat spectacol. Putem să spunem fără să exagerăm că, aceste cascade sunt cele mai frumoase din sudul Banatului de Munte. Noi vorbim azi despre Cascada Modăvița.  

La 8 km de Moldova Nouă spre Padina Matei, Cascada Modăvița este campioană când vine vorba de miracolul pe care-l oferă căderea apei peste stâncile acoperite cu mușchi. Mii de curcubeie răsar de peste tot unde razele soarelui lovesc stâncile printre picăturile de apă. Miracolul naturii te lasă mut de uimire. Apa se sparge de pietre că o mare orchestră perfect acordată, iar din copaci, păsărelele sunt pe post de primadone și soliști. Triluri de privighetoare se aud în amurg și la răsărit, iar în timpul zilei, cântecul cucului se aude de peste tot. Pițigoii scârțâie de prin tufe, iar mierlele aruncă câte un fluierat melodios și zboară dintr-o tufă în alta.

 Dacă ai drum prin aceste locuri nu ai cum să nu te oprești să nu faci câteva poze și să admiri frumusețea ce ți-o oferă toată Valea Mare.

Oricât de pompoase ar suna cuvintele, ele sunt tot sărace pentru a descrie spectacolul oferit de natură la jumătate de prier. Dar cel mai bine este ca tu, turist sau român obosit după o săptămână de muncă, să îți iei familie și prietenii și să treci prin zonă, să vezi cu ochii tăi, să asculți cu urechile tale și să simți prin toți porii mirosul reavăn și primăvăratic al codrului de pe Munții Locvei. De ce să nu mergi să te convingi singur de frumusețile locului, să îți reîncarci bateriile spirituale cu noi emoții pozitive?!

Infocs.ro și-a făcut o datorie de onoare din a promova locuri frumoase și prea puțin cunoscute din Banatul Montan. Locuri pe care nici mulți bănățeni nu le știu. Pe lângă descrierea acestora, infocs.ro vă oferă și posibilitate să vedeți și câteva imagini din ce pot prinde camerele de filmat. Fără falsă modestie, trebuie să recunoaștem că un rol deosebit în promovarea Cascadelor Modăvița și Burăul Mare, l-au avut și îl au Adi și Adela Neagu. Cei doi au realizat mai multe reportaje în zonele turistice din sudul Banatului și Valea Almăjului. 

Acum, după promovarea acestor minunății filmate de Adi și Adela și cu ajutorul televiziunilor locale și naționale, anual, prin zona Padina Matei trec sute sau poate mii de turiști dornici să admire cascadele, morile pe apă și alte obiective turistice din mirificul Banat Montan de sud.

Comentarii

comentarii