@Breaking newsTurism

Cascada Modăviţa, tot mai vizitată de către turiști a ajuns material didactic VIDEO

Cascada Modăvița este una din cele mai frumoase căderi de apă din Banatul de munte. Este considerată ca fiind sora mai mică a Cascadei Bigăr. Aceasta se află în Parcul Natural Porțile de Fier, în Valea Mare, la aproximativ 8 km din Moldova Nouă spre Padina Matei, pe DC49.

Chiare dacă seceta i-a luat mult din debit, cascada continua să atragă mulți turiști În ultima perioadă a devenit unul dintre cele mai vizitate locuri din Banatul de munte. Chiar dacă este vacanță, angajații de la Parcul Natural Porțile de Fier organizează zilnic excursii cu elevii din tabere în scop educativ.

La fața locului, rangerii le povestesc copiilor cum se formează o cascadă și le predau elevilor adevarate lecții de geografie și ecoturism.

Elevii din Județul Mehedinți au fost aduși la Cascada Modăvița, unde s-au bucurat de peisaje superbe pe care le oferă Vale Mare. Pe lângă cascade s-au putut bucura de aerul rece de munte și răcoarea oferită de cădrea de apă.

Mulți dintre copii au venit pentru prima dată în zonă, alții au mai fost, cert este că cu toții s-au simțit bine, dovadă sunt zecile de poze pe care le-au făcut la cascadă pentru a le arăta părinților și pentru a le posta pe rețelele de socializare.

Dacă încă nu v-ați hotărât unde mergeți în vacanță în această vară, Valea Mare cu cascadele Modavita și Burăul Mare alături de Clisura Dunării, ar putea fi o idee pentru cei care iubesc plimbările în natură.

A consemnat Adi Neagu

Comentarii

comentarii