Catolicii din Resita au intrat in Carnaval si au petrecut la Sarbatoatrea taiteilor VIDEO

Etnicii germani din Reşita au deschis Fășang-ul, perioada de petreceri premergătoare intrării în postul Paştelui, cu Sărbătoarea tăiţeilor. Pe lângă delicioasele paste, meniul a mai cuprins muzica nemţească şi povesti depanate atât de germani cât şi de prietenii lor de alte naţionalităţi, reuniţi la o porţie de tăiţei cu sos.
Etnicii germani din Reşiţa s-au adunat ieri pentru sărbătoarea tăiţeilor. Participanţii au avut parte de un program muzical susţinut de formaţia „Banater Bergland“ , a grupului muzical „Intermezzo” , Duo Gassenheimer, Vincenzo Cerra și a corului „Franz Stürmer“.

La sărbătoarea tăiţeilor (Fasching – Nudelparty) participă cu plăcere, nu doar etnici germani, ci şi alte naţionalităţi.

Programul de Făşang mai cuprinde şi o sărbătoare a gogoşilor, una la care vor participa tinerii, după care va ura încă o petrecere dedicată adulţilor. Până la ,,miercurea cenușii” – in judet vor avea loc mai multe carnavaluri şi desigur, marele bal mascat cu care se încheie petrecerile. După aceasta se va intra în Postul Paştelui. Făşangul se desfăşoară până în Miercurea Cenuşii, adică ziua în care creştinii apuseni (romano-catolicii, evanghelicii-luterani şi reformaţii) intră în Postul Mare al sărbătorii Paştelui.

Comentarii

comentarii