Caz revoltător la Caransebeş – Bărbat internat cu piciorul rupt mort după câteva zile de …plămâni VIDEO

Familia unui bărbat din Caransebeș este foarte revoltată de felul în care a fost tratat capul familiei. Bărbatul a avut un accident în timp ce vopsea o poartă după ce a căzut de pe o scară de un metru. Omul și-a fracturat piciorul și s-a lovit la cap. Membrii familiei au sunat la 112 și în câteva minute, la fața locului a sosit un echipaj al ambulanței care l-au luat pe bărbat și l-au transportat la Secția UPU din cadrul Spitalului Municipal Caransebeș. După consultul de rigoare, bărbatul accidentat a fost internat pe secția de ortopedie. Fiul și soția accidentatului spun că omul a fost conștient, a vorbit cu ei și timp de 3 zile, au păstrat legătura prin telefon. Acesta le-a cerut membrilor familiei mâncare și apă. Apoi, după 3 zile, s-a întrerupt orice comunicare. Bărbatul nu mai răspundea la telefon, iar la apelurile fiului și soției făcute pe telefonul fix al spitalului, au fost asigurați că totul este bine, că nu sunt probleme.


Toate acestea timp de trei zile, când exasperați de lipsa de comunicare și de informații, fiul și soția au reușit să intre în spital și să ajungă la patul bolnavului pe care l-au găsit în stare de inconștiență în secția de neurologie, aproape în pielea goală și legat de patul fără nici o lenjerie. Nici măcar un cearceaf sau o pernă.
Revoltați de cele descoperite, oamenii au cerut explicații, dar au primit amenințări fiindcă au intrat ilegal în incinta spitalului care este declarat spital suport covid. Familiei i s-a transmis că starea de sănătate a bărbatului s-a stricat brusc, că a început să delireze, devenise necooperant și violent, era mai mult în stare de inconștiență și personalul medical a primit ordin de la medicul psihiatru că bolnavul să fie legat de pat.


Soției i s-a spus că în ultimele zile, pastilele i-au fost administrate bolnavului pisate și cu forța pe cale bucală. A doua zi, familia a primit un telefon de la spital prin care au fost anunțați sec că ,,domnul a pierdut lupta cu viața”.


Membrii familiei nu sunt de acord cu tratamentul aplicat și spun că bolnavul a fost lăsat să moară fiindcă nu i s-a acordat atenția cuvenită. Azi, soția a luat legătura cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș urmând că actele și sesizarea să fie depuse în format online. Tot mâine, familia va face plângere către Colegiul Medicilor Caraș Severin. Familia nu a fost de acord cu diagnosticul din certificatul de deces: pneumonie, traumatism cranian și fractură de gambă, peroneu și tibie.

Oamenii spun că nu caută răzbunare sau să facă rău cuiva, ci efectiv vor ca asemenea lucruri să nu se mai întâmple și altora. Ei nu pot accepta ca în anul 2021, un bărbat perfect sănătos care trebuia să plece la muncă în Austria, să moară în urma unei fracturi la picior și a unei căzături de la un metru înălțime.
La rândul lor, oficialii de la Spitalul Municipal Caransebeș, spun că din punct de vedere medical, personalul medical a acționat conform protocolului, inclusiv decizia că bolnavul să fie legat de pat, a fost luată de medicul psihiatru. În ceea ce privește faptul că bolnavul era dezbrăcat pe un pat fără lenjerie, medicii spun că acesta s-a dezbrăcat singur și a aruncat lenjeria de pe pat fiindcă era agitat psihomotor.

Comentarii

comentarii