Ce fac șoferii când aud sunetul unei sirene de pe mașina ambulanței?

ambulanta drumCe facem atunci când ne aflăm în trafic, la volanul mașinii și auzim în spatele nostru sunetul unei ambulanțe sau a mașinii de pompieri? Sau, mai exact, ce ar trebui să facem? Fiindcă este știut faptul că mare parte a șoferilor români ignoră aceste semnale și asta, din mai multe motive.
Unul ar fi acela că de multe ori, șoferii de pe ambulanțe sau mașinile speciale, folosesc semnalele acustice și cu rost și fără rost. Un altul ar fi concepția unora care gândesc că tot șoferi sunt și ei și că au aceleași drepturi ca și șoferii de pe mașinile speciale. Iar o a treia categorie, ar fi a acelora cărora nu le pasă.

Dar, să ne gândim că de multe ori, timpul în care ajunge o ambulanță la locul în care este solicitată, înseamnă poate viață, înseamnă salvarea unor vieți de copii sau cine știe ce.
Așa că, dragi șoferi, când auziți sunetul ambulanței sau al mașinilor speciale, face-ţi ce vă cere legea şi ce aţi învăţat la orele de legislaţia sau de la şoferii mai bătrâni. daţi o şansă la viaţă unui om aflat în suferinţă.
Ca exemplu, iată ce fac şoferii nemţi de pe o autostradă în momentul în care aud sunetul unei ambulanţe. Priviţi imaginile de mai jos.
http://video.rol.ro/cum-reactioneaza-nemtii-la-ambulante-67907.htm

Comentarii

comentarii