Ce își propun parlamentarii USR PLUS? Care sunt prioritățile? (PE)

Printre prioritățile USR PLUS este înființarea DNA-ului pădurilor, un demers care, de la politicienii actuali ai județului Caraș Severin, nu a avut sprijin politic în parlament. E momentul să ne apărăm cel mai de preț dar al nostru – pădurea – și să acționăm #altfel: prin legi aspre care se respectă și pedepse pe măsură!


Județul Caraș Severin este unul dintre cele mai împădurite județe din țară dar, în același timp, județul nostru este în topul celor din care se fură cel mai mult lemn!


În România, volumul de lemn furat din păduri s-a dublat între 2014 și 2018 și culmea, în același timp, numărul dosarelor penale trimise în judecată s-a redus între 2016 și 2019 cu aproape 50%. 


România pierde anual echivalentul unui miliard de euro doar din cantitățile de lemn ce dispar din pădurile țării. Cele mai mari hoţii descoperite în ultimii ani au fost în Maramureş, de unde au dispărut 110.000 metri cubi de lemne, Bistriţa-Năsăud, cu peste 30.000 mc furaţi, Sibiu – peste 20.000 mc, urmează județele Cluj, Caraş-Severin, Alba şi Neamţ.

alege #altfel

usrplus

CarașSeverin

Comentarii

comentarii