Ce modele de sandale damă se poartă în 2023

În fiecare an, cele mai importante prezentări de modă stabilesc tendințele fiecărui sezon. De la ținute de vară și culori la accesorii precum genți și sandale damă – toate sunt inspirate din propunerile prezentate la fiecare Săptămână a Modei.

În 2023, dacă primăvara observăm o revenire a modelelor de pantofi Mary Jane, vara aduce diferite stiluri – atât pentru sandale cu talpă joasă, cât și pentru cele cu toc. Am pregătit în continuare un ghid al modelelor de sandale damă care se poartă în 2023 pentru ca alegerea perechii potrivite să fie făcută mai ușor.

Modele de sandale damă cu talpă joasă

În ultimii ani, sandalele cu talpă joasă au rămas o variantă la modă, preferată de femeile care își doresc să urmeze tendințele, fără a renunța însă la confort. Realizate din diferite materiale, modelele de sandale dama pot fi atât elegante, cât și casual, perfecte mai ales pentru vacanțele în zone însorite.

Sandalele de damă din piele naturală rămân în continuare cea mai populară alegere când vine vorba despre modelele cu talpă joasă. Acestea se pot împărți în mai multe variante: gladiator, care acoperă mai mult piciorul, și modele cu barete de diferite dimensiuni, în funcție de preferințe.

Modelele gladiator și-au păstrat popularitatea de-a lungul anilor, însă în prezent sunt mai apreciate variantele simple, joase. Se potrivesc cel mai bine unei ținute simple, ușor boho – o variantă aleasă pentru un festival sau o petrecere în grădină.

Sandalele simple, cu barete, rămân o variantă clasică – se adaptează ușor fiecărui stil. Pot fi purtate atât la o ținută simplă, de birou, cât și seara, pentru o petrecere care nu are un cod vestimentar foarte strict.

Cu un design popular în ultimii ani, sandalele din funie împletită revin și ele în tendințe. Cu un aspect care amintește mai degrabă de vacanță, ele sunt potrivite și pentru plimbările în oraș – pot completa oricând o ținută formată dintr-o rochie cu imprimeu floral.

În aceeași categorie de sandale cu talpă joasă intră și modelele sport. Întâlnite în anii trecuți la cele mai importante case de modă, ele rămân o variantă practică, dar și cool. Din neopren sau diferite materiale care oferă un grad sporit de confort, sandalele sport se asortează unor ținute simple formate din jeans și un tricou alb.

Modele de sandale damă cu toc

Fiecare vară aduce evenimente importante unde ținutele formale se bucură de o atenție sporită. Astfel, sandalele cu talpă joasă sunt înlocuite de modele cu toc – calapod pătrat, toc kitten, toc gros sau platformă.

Sandalele cu calapod pătrat, model popular în anii ‘90, au revenit în tendințe în urmă cu câțiva ani și sunt apreciate și vara aceasta. Variantele cu barete subțiri sunt purtate adesea cu rochiile cu bretele subțiri, tip furou – o apariție elegantă, ușor de observat. Totodată, variantele de sandale cu barete mai solide sunt o opțiune practică pentru ținutele de birou – oferă un aspect clasic, dar și confort.

Sandalele cu toc kitten rămân o variantă aleasă de pasionatele de modă. Având de obicei un vârf ușor ascunțit, ele se potrivesc mai ales rochiilor midi. Totodată, modelele în culori vii sunt cele mai dorite pe perioada verii, oferind acel element spectaculos care transformă fiecare ținută.

Modelele de sandale cu toc gros se bucură în continuare de apreciere, mai ales pentru că pot fi adaptate cu ușurință oricărui tip de ținută. Astfel, variantele în culori neutre precum bej sau maro se potrivesc foarte bine unor rochii din materiale fluide. Modelele care prezintă și diferite elemente decorative, pietre, broderii sau sclipici, pot fi asortate ținutelor mai elegante, de seară.

Din topul celor mai populare modele nu puteau lipsi sandalele cu platformă. Un must-have în fiecare colecție de pantofi, ele sunt o variantă confortabilă, ușor de purtat pe tot parcursul zilei. Dacă în trecut opțiunile mai puțin elegante – din piele întoarsă, cu platforma în culori neutre, erau cele în tendințe, în prezent există sandalele cu platformă care pot fi purtate și în cadrul unui eveniment cu un cod vestimentar mai formal, de exemplu tip cocktail.

Anul acesta, există o mulțime de sandale de damă la modă, iar acestea pot fi alese în funcție de criterii personale: confort, aspect și adaptabilitate la diferite tipuri de ținute.

Comentarii

comentarii