MondenPolitie

Ce s-a mai întâmplat în Caraș Severin? VIDEO

SAMSUNGCe s-a mai întâmplat în Caraș Severin? Ce au mai făcut oamenii legii în ultimele ore? Se s-o mai fi întâmplat prin județ? La toate acestea ne răpunde cu un comunicat de presă, agentul principal de poliție, Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IJP Caraș Severin.

Cu permis anulat

În seara zilei de 10.08.2013, poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs în afara municipiului Reşiţa, sesizat prin apelul unic de urgenţă 112.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat cu ocazia cercetărilor că în timp ce M. Dan, în vârstă de 54 ani, din Timişoara, conducea un autoturism din direcţia Văliug spre Reşiţa, nu a adaptat viteza într-o curbă deosebit de periculoasă şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.
În urma producerii accidentului conducătorul auto a fost rănit grav fiind transportat la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru îngrijiri medicale.
Verificările efectuate au indicat faptul că şoferul are permisul de conducere anulat.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost anulat.

Alcoolteste pozitive şi dosare penale

În cadrul unei acţiuni pe linia circulaţiei rutiere desfăşurată în noaptea de 10/11 august a.c., pe raza localităţii Văliug a fost oprit pentru control un autoturism.
Cu ocazia verificărilor poliţiştii au constatat că la volan s-a aflat D.ANDREI, în vârstă de 21 ani, din Timişoara. La testarea tânărului cu aparatul alcooltest a rezultat o concentraţie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Şoferul a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Câteva ore mai târziu, lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa, l-au depistat pe G. Cosmin, în vârstă de 23 ani, din Reşiţa în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Revoluţia din Decembrie, având o concentraţie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat şi având permisul de conducere reţinut.
A fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa unde a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei drept de a conduce autovehicule este suspendat şi refuzul conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Accident cu pagube şi alcoolemie

În seara zilei de 09.08.2013, fiind sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112, poliţiştii au intrevenit la un accident produs pe strada Buitu George din Caransebeş soldat cu pagube materiale.
Poliţiştii sosiţi la faţa locului au constatat că la volan s-a aflat R.VASILE, în vârstă de 42 ani, care a acroşat un alt autovehicul staţionat pe partea carasabilă.
La testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a rezultat o concentraţie de 1,23 mg/l alcool pur în aer expirat, fiind condus la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Nu a păstrat distanţa corespunzătoare

În după-amiaza zilei de 09.08.2013, poliţiştii rutieri au intervenit la un accident produs pe str. Libertăţii din municipiul Reşiţa.
Echipa sosită la faţa locului a constatat că în timp ce C. Cristian, de 34 ani din localitate conducea o autoutilitară, în direcţia Centrul Civic – Muncitoresc nu a păstrat o distanţă corespunzătoare în mers şi a intrat în coliziune faţă – spate cu un motociclu condus regulamentar de către Z. Daniel, de 38 ani din Reşiţa.
În urma accidentului motociclistul a fost rănit uşor fără a fi necesară internarea. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Accident pe DN 58, în afara localităţii Păltiniş

În seara zilei de 09.08.2013, pe DN 58 în afara localităţii Păltiniş, poliţiştii au intervenit la un accident rutier în urma căruia au fost rănite patru persoane.
Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că în timp ce S. Sorin, în vârstă de 37 ani, conducea în direcţia Caransebeş – Reşiţa un autoturism, s-a angajat în depăşirea unui alt autovehicul condus de către D. Dumitru, de 28 ani, autoturism angajat deja la rândul său în depăşirea unui alt autoturism condus de către C.Marian, de 25 ani. Autoturismul condus de S. Sorin a acroşat autoturismul condus de D. Dumitru care l-a răndul său a fost proiectat în cel de-al treilea autovehicul, după care autoturismul condus de S. Sorin a părăsit partea carosabilă şi a lovit o cioată de copac.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto S. Sorin şi a unui bărbat de 27 ani şi rănirea uşoară a altor doi pasageri în vârstă de 31 respectiv 45 ani.
Conducătorului auto S. Sorin i-a fost recoltată o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, iar ceilalţi doi şoferi au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultale fiind negative.
În cauză se efectuează cercetări pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

comentarii