Ce să nu-ți lipsească din garderoba de toamnă

Chiar dacă ne-am bucurat de zile mai călduroase pentru mai mult timp, vremea se poate schimba brusc și e bine să pregătești din timp ce haine să asortezi cu ușurință în zilele mai mohorâte.

Totuși nu te grăbi să pui chiar tot ce ține de vară în dulap. Poți păstra cu încredere jeanșii, tricourile și pantofii sport.

1. Paltonul

Când vine vorba despre paltoane de dama, află că sunt piese absolut indispensabile din garderobă, mai ales că, în funcție de culoare, stil și formă, poți să alegi o variantă care să te pună în valoare. Designerii te încântă în acest sezon cu modele din piele, blană falsă, modele de tipul oversized, cu umerii bine structurați sau tip sacou, dar și din materiale opulente, care te vor cuceri cu aspectul lor plin de strălucire. Nu în ultimul rând, revine în trend „animal print“, de data asta cu o abordare mult mai cuminte. Pe dedesubt, poți purta pantaloni de dimensiuni XXL și topuri transparente, cu tăieturi îndrăznețe, dar și rochii scurte, din materiale diafane. Îți poți completa ținuta cu o pereche de bocanci de motor sau cizme lungi, peste genunchi. Dacă alegi un model uni, poți să îl personalizezi cu o broșă-gigant, decorată cu pietre.

3. Puloverul

Este bine să achiziționezi câteva pulovere de diferite forme și dimensiuni, în culori îndrăznețe, dar și în variante neutre care sunt ușor de asortat. Ar fi bine să optezi pentru un pulover de damă de la Fashion Days ținând cont de cum ai forma gâtului. Dacă este mai lung, maschează-l cu unul cu guler înalt. Un gât mai scurt, poate fi prelungit printr-o deschidere în V, iar pentru cel nici prea lung, nici prea scurt, folosește varianta rotundă. Nu dai greș dacă în această toamnă faci abuz de culorile curcubeului, dar în varianta neon. Evident, nu la birou, poate doar ocazional dacă ești în acord cu activitatea pe care o depui. De asemenea, puloverul este un item pe care îl poți folosi cu încredere peste o rochie sau în asociere cu o fustă din piele sau o pereche de pantaloni din stofă sau jeanși. Dacă mizezi pe un model de mari dimensiuni, ca alternativă, îți poți marca talia cu o curea lată, din piele.

2.  Pantofii sport

Te numeri printre cele care preferă stilul sport? Achiziționează-ți din timp câteva treninguri, în diferite imprimeuri sau culori. Caută în dulap câteva tricouri din bumbac care să se asorteze și o pereche de pantofi potriviți activității pe care o desfășori. Asigură-te că pantofii sport sunt confortabili, îți susțin gleznele și au talpă flexibilă, astfel încât să nu te trezești cu dureri de picioare sau chiar de spate. Este important să îi probezi seara, când picioarele sunt mai umflate, astfel nu riști să alegi o mărime mult prea strâmtă. Mai ține cont și de faptul că mărimea trebuie să fie potrivită, nici prea mare, pentru că îți pot sări din picior, dar nici prea mică, pentru că îți pot crea bășici sau bătături. 

Comentarii

comentarii