Utilitare

Cea mai lunga eclipsa de luna – in direct de la Bocsa

Cea mai lungă eclipsă de lună a secolului acesta va avea loc în data de 27 iulie 2018, cu o durată de 103 minute și va putea fi observată și de pe teritoriul României, în același timp, sub lună, va putea fi observată și planeta Marte, aflată la opoziție care va străluci puternic portocaliu.

Primăria orașului Bocșa, Consiliul local Bocșa, Casa Orășenească de Cultură și Societatea Română pentru Astronomie Culturală, vin în întâmpinarea publicului larg interesat de acest fenomen pentru a putea astfel să observe mai bine ceea ce se întâmplă pe cer.

Începând cu orele 21,00, în două locații diferite: parcul din fața Primăriei orașului Bocșa și parcul „Pescăruș” din cartierul Bocșa Română, vor fi amplasate două telescoape profesionale pentru cei care vor să fie, alături de noi, martorii celei mai lungi eclipse de lună a secolului!

Ne dorim astfel să continuăm acțiunile dedicate studierii acestei științe, astronomia, Bocșa fiind unul din „polii” de studiu ai zonei Banat, la Casa Orășenească de Cultură funcționând chiar și un club de astronomie, condus de domnul Marc Frîncu.

Accesul publicului larg la telescoape este GRATUIT!

Vă așteptăm cu drag și bucurie la un eveniment special, urmărit în întreaga lume de milioane de iubitori ai astronomiei, să fim parte din istoria contemporană, dar mai ales să fim…„cu ochii pe lună”!

Comentarii

comentarii