DiverseFără categorie

Ceea ce trebuia facut de mult s-a intamplat – Guvernul a aprobat militarizarea Institutului Cantacuzino

În ședința de joi, Guvernul a aprobat trecerea Institutului Cantacuzino în subordinea Ministerului Apărării, invocând necesitatea de protejare a României în fața amenințărilor „războiului hibrid”.

După trecerea în subordinea MApN, unitatea transferată între cele două ministere se va numi Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Conform proiectului Ordonanței, Institutul va avea atât angajați militari cât și civili, iar aceștia din urmă vor primi și drepturile cuvenite personalului civil din MApN.

Acum o lună, premierul Tudose anunțase pe Facebook intenția de a trece Institutul sub controlul Ministerului Apărării Naționale.

„Institutul Cantacuzino are un rol strategic naţional şi regional în asigurarea independenței României în domeniul producției de vaccinuri. Tocmai de aceea, revitalizarea şi dezvoltarea activităţii institutului este un obiectiv asumat al Guvernului. Institutul Cantacuzino trebuie să redevină funcțional, iar pentru a ne asigura că acest lucru se va întâmpla, am decis ca acesta să fie preluat de către Ministerul Apărării Naționale și transformat în unitate militară cu conducere militară”, susținea premierul Tudose.

Comentarii

comentarii