Cei care au primit necorespunzător ajutor de încălzire, vor da banii înapoi

Agenția de Plăți și Inspecție Socială va demara procedurile de recuperare a sumelor care au fost acordate necuvenit anumitor persoane sau familii ca ajutor de încălzire pentru sezonul rece noiembrie 2014 – martie 2015.

În cadrul ultimei ședințe a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice din judeţul Caraş-Severin, a fost ridicată, chiar de către reprezentantul guvernului în teritoriu, Nicolae Miu Ciobanu, această problema creată. Prefectul nu a ezitat să susțină că din punctul său de vedere, anumite dispoziții în acest sens nu sunt corecte. Este vorba de situația beneficiarilor de aceste ajutoare de încălzire care sunt stabiliți de către primării, prin dispoziția primarilor și există situații în județ în care, în urma verificărilor făcute de către Agenția de Plăți și Inspecție Socială, s-a constatat că unii dintre aceștia nu erau îndreptățiți să primească acest ajutor. În cazul acestora, s-au început procedurile de recuperare a sumelor care au fost acordate necuvenit.

”Este o problemă deosebită, având în vedere că cei mai mulți beneficiari sunt cu venituri minime și cred că este foarte greu, și așa veniturile lor fiind reduse, să se purceadă acum, după un an de zile, să recupereze și sumele pe care le-au acordat necuvenit. Cred că acest aspect negativ se datorează și faptului că cei de la primăriile locale nu informează în mod corespunzător pe cei care solicită, în sensul că atunci când își completează dosarul pentru a putea fi nominalizat și emisă dispoziția primarului să elibereze aceste documente administrative, nu sunt informați în mod corespunzător, în sensul că, cred eu, din necunoștință de cauză, nu fac anumite declarații referitor la anumite venituri pe care fie nu le cunosc la data respectivă, fie nu le au în vedere la întocmirea dosarului”, a precizat prefectul.

La nivelul județului, sunt aproximativ 12 mii de beneficiari ai acestor ajutoare, dar situația scriptică nu este în conformitate cu cea din teren, în realitate existând mult mai multe persoane care ar întrunii condițiile pentru a beneficia de ajutorul de încălzire. Aceștia nu-și depun, din diverse motive, cererile pentru acest ajutor.

Cererile pentru sezonul rece 2015-2016 se depun până la data de 15 octombrie.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments