Cel mai liniștit și pașnic Crăciun din România – Fără incidente pentru un popor creștin!

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat, sâmbătă, că obiectivul de creştere a siguranţei cetăţeanului a fost atins, potrivit instituţiei Crăciunul din 2015 fiind cel mai liniştit şi cel mai sigur Crăciun din ultimii cinci ani.

În ziua de Crăciun au fost la datorie 37.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, în misiuni de prevenire a infracţionalităţii, de menţinere şi asigurare a ordinii publice şi de intervenţie la evenimente. Faţă de o zi normală, când media evenimentelor zilnice este de aproximativ 450, în cursul zilei de ieri au fost înregistrate 322 de evenimente. În ceea ce priveşte evoluţia accidentelor rutiere se constată o scădere a numărului acestora în ultimii 3 ani (cu 15% faţă de 2013, respectiv cu 7% faţă de anul trecut). Şi numărul persoanelor rănite grav este pe un trend descendent în ultimii 3 ani (mai puţin cu 33% faţă de 2013, respectiv cu 28% faţă de 2014)“, se arată în comunciatul MAI. De asemenea, se precizează că în ultimele şapte zile, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au desfăşurat peste 11.500 de intervenţii dintre care 6.320 ale SMURD şi 440 pentru stingerea incendiilor. În zilele de 24 şi 25 decembrie au fost înregistrate cu 25 la sută mai puţine incendii faţă de anul trecut.

3.000 de permise, reţinute într-o săptămână În săptămâna Crăciunului au fost reţinute aproape 3.000 de permise de conducere dintre care 595 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 540 pentru depăşirea limitelor de viteză, susţin cei de la MAI. În plus, potrivit aceleiaşi surse, numai într-o singură zi a săptămânii trecute, la nivelul întregii ţări au fost depistaţi şi sancţionaţi peste 3.700 de conducători auto care au încălcat regimul legal de viteză. O premieră a acestor sărbători a fost faptul că nu a fost înregistrat niciun caz al vreunei persoane rănite din cauza articolelor pirohtenice.

Comentarii

comentarii