Cele mai frumoase locuri din Transilvania. Galerie foto

Autor: Cristiana Petrariu Botafebruarie 12, 2016 13:51

Cele mai frumoase locuri din Transilvania. Galerie foto

Peisajele de basm si legendele inedite ale Transilvaniei au trecut de mult de granitele tarii. Mai multe obiective turistice din Transilvania s-au remarcat in ultimii ani prin includerea in diverse topuri mondiale sau continentale ale unor publicatii celebre. Printre ele se numara mai multe castele si cetati din Transilvania, dar si sate, manastiri, rute ori peisaje idilice. Publicatia Lonely Planet a inclus Transilvania pe primul loc in Topul 10 al celor mai atractive regiuni din lume care merita sa fie vizitate in anul 2016.

Va prezintam mai jos cateva dintre locurile minunate ale Transilvaniei, potrivit unei selectii facute de cluj.travel.

Castelul Bran

La fel ca și Castelul de la Hunedoara, cel de la Bran figurează atât în topurile celor mai frumoase castele cât și în cele care enumeră cele mai înspăimântătoare clădiri. Una dintre cele mai prestigioase poziționări ale edificiului de la granița Transilvaniei cu Muntenia a fost într-o selecție a celor mai frumoase zece castele din lume, realizată de Budget Travel și preluată de CNN, în ianuarie 2009.

„Atât administratorii Castelului Bran cât și Oficiul de Turism al României insistă asupra legăturilor dintre Castelul Bran și Vlad Țepeș, cel care a inspirat personajul Dracula al lui Bram Stoker. Poate că aceste legături sunt subțiri, dar nimeni nu poate nega farmecul înspăimântător al numeroaselor turnuri și turnulețe”, scriau autorii de la Budget Travel.

Castelul Corvinilor

Fortificația medievală de la Hunedoara, transformată în timp într-un castel nobiliar somptuos, a fost inclusă în august 2011 de Lonely Planet într-un Top 10 al „castelelor de basm” din Europa. Castelul de la Hunedoara a fost clasat pe locul 8 în acest top, în care mai figurează castelele din Praga, Neuschwanstein sau Malbork.

„Dacă nu simți un fior pe șira spinării atunci când te apropii de pod, cu râul spumegând dedesubt, înseamnă că îți lipsește glanda fricii: singurul motiv pentru care aici nu se mai găsesc vampiri este acela că ei au fost mâncați de vârcolaci”, glumeau autorii topului pe seama înfățișării castelului hunedorean.

De altfel, Castelul Corvinilor figurează și în diverse clasamente ale celor mai înspăimântătoare clădiri din lume.

Cheile Turzii

Seria de volume de călătorie editată în 2007 de National Geographic Traveler sub titlul „Călătorii pentru o viață – 500 de locuri unice”, include printre destinațiile selectate și Cheile Turzii.

„La sud de Cluj începe drumul care vă poartă prin abruptele chei ale Turzii, pline de peșteri în care locuiau odinioară oameni, în zorii preistoriei, decorate cu turnuri naturale din piatră și cu arcade”, scriau autorii de la NG Traveler. În text se mai menționează și că microclimatul Cheilor Turzii este propice pentru nu mai puțin de o mie de specii de plante, zona fiind „un paradis al speciilor rare de fluturi și păsări”.

Creasta Făgărașului

Prestigiosul cotidian britanic „The Guardian” a inclus, în august 2012, drumețiile în Munții Făgăraș într-un Top 10 al activităților de vacanță în Europa.

„Amatorii de drumeții care caută o provocare mai puțin convențională nu trebuie să privească mai departe de lanțul muntos Făgăraș. Munții au o linie de creastă incredibilă, oferind priveliști uimitoare asupra lacurilor glaciare și a văilor abrupte”, consideră jurnaliștii britanici.

Alte activități recomandate de jurnaliștii de la „The Guardian” includ surfing în Algarve (Portugalia) sau cicloturism în Alpii francezi.

Micloșoara, casele contelui Kálnoky

Lonely Planet Magazine includea în octombrie 2010 casele de oaspeți din Micloșoara, Covasna, ale contelui Kálnoky printre cele mai neobișnuite hoteluri ale Europei.

„Frumos decorate, fostele cabane de vânătoare din secolul al 19-lea, sunt doar o parte a poveștii. Un ecologist, contele Tibor are și un scop secund, acela de a conecta viața satului cu lumea din afară. Puteți, de exemplu, să vă petreceți o zi alături de apicultorul satului, de fierar, sau să participați la o serie de plimbări în natură”, nota autorul selecției.

Pădurea Hoia-Baciu

Ultima sosită în familia celebrităților turistice transilvănene, pădurea de la marginea Clujului, unde se crede că au loc fenomene paranormale, a fost inclusă în octombrie 2012 de revista americană „Travel+Leisure” pe lista celor mai „bântuite” păduri din lume, alături de locuri precum Pădurea Neagră (Germania), Aokigahara (Japonia) sau Wychwood Forest (Anglia).

„Hoia-Baciu din Transilvania are o faimă nedorită de mai bine de o jumătate de secol. Locuitorii din jurul ei susțin că pădurea – care are în centru o poiană de formă circulară – este un portal, iar cei care îl trec nu se mai întorc niciodată. Cine supraviețuiește povestește că pe timpul petrecut în pădure a avut stări de agitație și rău”, scrie revista americană.

Sibiu și Mărginimea

Orașul de pe Cibin și zona înconjurătoare au figurat în 2008 în topul celor mai idilice zece oraşe ale Europei, realizat de celebra revistă americană Forbes.

„În împrejurimile oraşului, practic, nu este niciun zgomot şi nici poluare, iar localnicii îşi călăresc în continuare caii. Este un minunat stil de viaţă nealterat”, declara la vremea respectivă, pentru Forbes, Ala Osmond, directoarea Exeter International, o companie din SUA care organizează trasee turistice în Europa.
Sibiul a devansat în acel top Roma. Pe primele două locuri au fost plasate zone din Toscana, respectiv Provence.

Vezi si alte materiale cel putin la fel de interesante si frumoase cu un simplu clik AICI: http://www.hotweek.ro/transilvania-frumoasa-obiective-turistice-incluse-in-topul-celor-mai-frumoase-locuri-din-lume/

Comentarii

comentarii