Centrul Bunavestire – o sansa pentru copiii si adultii cu dizabilitati din Caransebes

Centrul de Servicii Sociale ”Bunavestire” din Caransebeș va oferii condiții excepționale copiilor și adulților cu dizabilități.

Președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, a făcut o vizită la centrele sociale din Caransebeș pe care insituția sa le are în administrare și care sunt subordonate Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.

Primul obiectiv vizitat a fost Centrul de Servicii Sociale pentru Persoane cu Dizabilităţi ”Bunavestire” Caransebeş care s-a bucurat de o investiție în valoare de 7 milioane 600 de mii de lei, derulată cu sprijinul Ministerului Muncii și Protecției Sociale pentru reabilitare și modernizare. Lucările vor fi finalizate în luna decembrie a acestui an.

Centrul ”Bunavestire” are o capacitate de găzduire de 90 de locuri, 50 pentru adulți cu dizabilități și 40 de locuri pentru copiii cu dizabilități. Instituția va mai beneficia și de un Centru de Recuperare cu 80 de locuri, atât pentru copiii din centru, cât și pentru copiii din familii sau cei aflați în grija asistenților maternali. În prezent, Centrul ”Bunavestire” are 66 de beneficiari repartizați în 5 centre din județ pentru că lucrările au obligat transferul copiilor în alte centre, până la finalizare.

”Din ce am văzut, mare parte din lucrări sunt executate. Evident că îmi doresc ca până la terminarea perioadei de execuție, conform contractului, toate aceste lucrări să fie finalizate astfel încât beneficiarii să poată fii aduși înapoi la Caransebeș pentru a beneficia de condițiile foarte bune care vor fi oferite”, a spus președintele CJ, Silviu Hurduzeu.

Centrul social din Caransebeș va avea la parterul clădirii birourile și Centru de Recuperare, la etajul unu și doi se află camerele copiilor, iar etajul trei este destinat persoanele adulte cu dizabilități. Complexul mai beneficiază de bucătărie, sala de mese, spălătorie, precum și magazii și depozite.

”Mai avem modularea camerelor, asta este foarte important pentru că fiecare beneficiar va avea o baie proprie. Mai mult de trei beneficiari nu vor exista în dormitoare”, a precizat Elena Amzoi, director general adjunct în cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Caraș-Severin.

În centru copiii cu dizabilități fizice și psihice vor beneficiază de asistență medicală, hrană, îmbrăcăminte, educație, consiliere și recuperare, după cum ne-a informat Constantin Silardi, șeful Centrului ”Bunavestire” din Caransebeș.

Comentarii

comentarii