Cercetarile pentru devalizarea Băilor Herculane merg mai departe – Un avocat, trei administratori judiciari și un executor judecătoresc au fost retinuti direct din sala de judecata

Cercetărilor din dosarul devalizării staţiunii Băile Herculane, în care fostul deputat PSD Iosif Armaş a fost trimis în judecată pentru delapidare şi bancrută frauduloasă, merge mai departe. Un avocat, trei administratori judiciari și un executor judecătoresc aflați în cercetări, au fost arestați de procurori direct din sala de judecată. Aceștia nici nu știau ce-i așteaptă erau prezenți la instanță unde aveau termen în nişte dosare de insolvenţă.

Procurorii DIICOT i-ar reținut pe cei 7 sub acuzaţia că au încercat să înstrăineze mai multe imobile din staţiunea Băile Herculane, pe care procurorii au pus sechestru. Alexandru Gavrilescu ar fi demarat un circuit infracţional menit să ducă la scoaterea imobilelor de sub sechestrul aplicat de DIICOT şi însuşirea acestora, în cadrul unor proceduri de executare silită. El ar fi beneficiat de complicitatea executorului judecătoresc Gheorghe Brad.

Cei 7 sunt suspectaţi de constituire a unui grup infracţional, abuz în serviciu, delapidare, spălare de bani, sustragere de sub sechestru, şantaj, înşelăciune şi distrugere.

Concret, este vorba de o extindere a cercetărilor din dosarul devalizării staţiunii Băile Herculane, în care fostul deputat PSD Iosif Armaş a fost trimis în judecată pentru delapidare şi bancrută frauduloasă (faliment însoțit de nereguli financiare făcute în dauna creditorilor). La această dată, centrul stațiunii Băile Herculane arată ca o ruină. S-a ajuns până acolo cu mânăriile încât, spre exemplu, Băiel Neptun – o bijuterie arhitectonică aflată acum în paragină – să aibă 3 proprietari: clădirea aparține Primăriei Herculane, iar terenul de sub clădire, este proprietatea a doi oameni de afaceri. Și nu este singurul exemplu. Cele mai mari complexuri hoteliere din centrul stațiunii, mai exact felul în care au ajuns în proprietatea unor indivizi, nu este destul de clar și naște multe semne de întrebare.

Vom reveni cu un material mai amplu privind problema stațiunii Băile Herculane.

Comentarii

comentarii