Cetăţean sârb depistat cu document fals la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş au depistat un cetăţean sârb, care a prezentat la control un talon de inspecţie periodică italienesc fals pentru autoturismul pe care îl conducea.

În data de 27.03.2016, ora 19.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Naidăş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean sârb, S. Misel, în vârstă de 38 de ani, care conducea un autoturism marca Audi, înmatriculat în Italia.

În urma verificării documentelor maşinii, având suspiciuni cu privire la autenticitatea talonului de inspecţie tehnică periodică care purta însemnele autorităţilor italiene, poliţiştii de frontieră au efectuat verificari suplimentare cu aparatura din dotare, stabilind că acesta este fals total.
Faţă de cele constatate, persoana în cauză a declarat că a achiziţionat autoturismul în urmă cu 4 luni, în schimbul sumei de 3.200 de euro de la un cetăţean italian şi nu avea cunoştinţă de faptul că talonul este fals.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză lucrare penală, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale.

Comentarii

comentarii