CINĂ DE CRĂCIUN PENTRU ROMÂNII FĂRĂ ADĂPOST DIN MADRID

FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) a organizat în seara ajunului Crăciunului, o cină pentru românii fără adăpost și pentru cei care sunt într-o situație precară și nu au posibilitatea de a sărbătorii cum se cuvine Crăciunul.

Cina a fost organizată la restaurantul „Saormeria Romaneasca” și a fost posibilă cu sprijinul magazinelor românești din zonă. Nu au lipsit sarmalele cu mămăliguță și nici cozonacii românești.

În zona Madrid locuiesc în jur de 200 000 de români și, din păcate, există și persoane care din anumite cauze conjuncturale nu au unde să locuiască și nici ce mânca.

Românii din diaspora au fost mereu solidari cu cei în nevoie din preajma lor, însă nici pe cei din țara nu i-au uitat. FADERE a trimis în fiecare an cadouri persoanelor în vârstă de la casele de bătrâni sau copiilor orfani. Chiar și în acest an românii din zona Madrid au trimis 400 de pechete pentru copiii orfani din țara. A declarat Daniel Tecu, președinte FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa).

Comentarii

comentarii