@Ultimele NoutatiSănatate

Cinci obiceiuri simple care prelungesc viața cu până la 10 ani

Oamenii de știință au analizat date colectate timp de 34 de ani de la 78.000 de femei și date colectate timp de 27 de ani de la peste 44.000 de bărbați.

Rezultatele au arătat o legătură între obiceiurile sănătoase și tulburările cardiovasculare. Femeile și bărbații care au menținut un stil de viață sănătos au avut cu 82% mai puține șanse de a suferit de boli cardiovasculare și 65% mai puțină probabilitate de a muri din cauza cancerului, în comparație cu cei care au avut un stil de viață mai puțin sănătos de-a lungul perioadei de studiu (30 de ani).

Studiul de la Harvard a identificat cinci obiceiuri care pot prelungi viața unei persoane cu până la 10 sau chiar mai mulți ani.

1. Menținerea unei diete sănătoase

Nu este așa de ușor pe cât sună, mai ales atunci când trebuie să jonglezi cu angajamente de serviciu, familie și sociale. Ar putea fi tentant, spre exemplu, să mănânci ceva rapid de la un restaurant de tip fast-food la pauza de prânz sau seara târziu, atunci când ești prea obosit pentru a mai găti ceva sănătos.

Totuși, un studiu publicat în jurnalul britanic The Lancet a arătat că dietele nesănătoase contribuie la 1 din 5 decese. De asemenea, dietele nesănătoase cauzează afecțiuni precum diabet și hipertensiune. O dietă sănătoasă, potrivit oamenilor de știință, conține alimente minim procesate, cereale, legume, fructe, nuci și orice sursă naturală de proteine.

2. Mișcare zilnică

Este esențial să alocăm timp pentru exerciții fizice. Chiar și pentru cei mai de succes antreprenori ai lumii, inclusiv Oprah Winfrey, Sheryl Sandberg și Bill Gates, exercițiile fizice zilnice sunt o prioritate.

Studiile au arătat că până și cele mai mici cantități de exerciții fizice zilnice pot extinde speranța de viață cu până la 4,5 ani. Concluzia este că trebuie să evităm sedentarismul, ceea ce poate fi o problemă pentru persoanele care trebuie să stea la birou cel puțin opt ore pe zi. Câteva soluții ar fi introducerea unui birou la care se poate sta în picioare sau strecurarea a cel puțin 30 de minute de sport înainte sau după serviciu.

Activitatea fizică ajută la menținerea unei greutăți corporale sănătoase, la sănătatea oaselor, mușchilor și articulațiilor, promovează bunăstarea psihologică și reduce riscul de anumite boli, inclusiv unele tipuri de cancer.

3. Menținerea unei greutăți corporale sănătoase

Potrivit studiului de la Harvard, „controlarea greutății a redus semnificativ riscul de diabet, factori cardiovasculari și cancer mamar”.

4. Limitarea consumului de……citește tu mai departe aici: https://www.descopera.ro/stiinta/20074756-un-studiu-de-la-harvard-a-identificat-cinci-obiceiuri-simple-care-prelungesc-viata-cu-pana-la-10-ani?utm_source=newsletter&utm_medium=li699_mi227729&utm_content=articol&utm_campaign=Un+studiu+de+la+Harvard+a+identificat+cinci+obiceiuri+simple+care+prelungesc+viata+cu+pana+la+10+ani&utm_term=li699_mi227729_s370052

Comentarii

comentarii