Cine ne conduce ? De unde vine Mihai Stepanescu și ce a făcut ,,în ultimii 10 ani” ?

Caraș-Severinul se poate mândri cu zone naturale protejate care clasează județul pe locul doi după Delta Dunării în ceea ce privește ariile protejate. Pe când era șef al Direcției Silvice, Mihai Stepanescu a susținut înființarea celor mai multe parcuri nationale ( în număr de 4) și un parc natural din Romania, aprox 132.000 de hectare cu peste 53 de rezervații naturale ori științifice cu scopul de a arăta atât în țară, dar și în străinătate că și pe meleagurile noastre se pune accent pe protecție si cercetare și nu doar pe producție.

Printre aceste minuni ale naturii se numără vestita Rezervație Cascada Buhui, declarată de UNESCO acum câțiva ani cea mai frumoasă din lume și care datorită implicării celui care pe atunci era șeful celei mai mari Direcții Silvice din țară, Mihai Stepaenscu, a devenit unul dintre cele mai vizitate locuri din județ. Nu se poate trece cu vederea singura rezervație de păduri de fag virgine din Europa – 5028 hectare, din zona Bozovici-Semenic, sau Cheile Nerei – cele mai lungi Chei din țară.

Perioada anilor 2002-2005 a fost una cu multe construcții de baraje sau amenajări hidrotehnice pe pâraie din țară realizate in Caras-Severin, Mihai Stepanescu gândindu-se astfel să înlăture catastrofele care se puteau întâmpla în partea de jos a acestora, mai exact – in aval.
Tot pe primul loc în țară, județul s-a aflat și la funcționarea celor mai multe păstrăvării ( în număr de 6 ), pentru populări și producție, cu schimburi de experientă la nivel national, între 2004-2005.

Și pentru că frumusețea naturală a județului trebuia promovată atât silvocinegetic cât și turistic, tot sub conducerea lui Stepanescu, cabanele au fost modernizate, ajungându-se la un număr de 16 cabane disponibile, iar în anul 2002 în județ a fost înființat primul Ocol Silvic Privat din tară, la Bania.

Și cum un reprezentant de seamă al pădurilor se respectă prin fructificarea eforturilor sale, Stepanescu a mai contribuit la cumpărarea a peste 290 de hectare de teren forestier, județul Caraș- Severin fiind dat ca exemplu la nivel național.

Comentarii

comentarii