“Cine Votează?” – se întreabă elevii și acum caută răspunsul la Herculane

Herculane elevi (5)A doua etapă a proiectului “CiNE Votează?” este găzduită de Hotel Ferdinant din Băile Herculane, în perioada 28 – 31 martie 2013 .
Aceasta este o întrunire a secretarilor Consiliilor Judeţene ale Elevilor şi a noilor membri ai Biroului de Presă al Consiliului Naţional al Elevilor, urmând ca în luna mai să se desfăşoare „Seminarul Naţional Drept La Vot” la care vor participa membrii Biroului Executiv al Consiliului Naţional al Elevilor.
Scopul acestor întâlniri este obţinerea dreptului de vot al reprezentantului elevilor în cadrul Consiliului de Administraţie din unităţile de învăţământ preuniversitar, pentru a transparentiza şi eficientiza sistemul educaţional din România şi pentru o mai bună cunoaştere a nevoilor, dorinţelor, aşteptărilor pe care le au elevii în ceea ce priveşte conducerea instituţiei de învăţământ din care face parte.
Prima etapă a proiectului „CiNE Votează?”, organizat/implementat de Asociația Elevilor Mehedințeni şi finanţat prin Programul Tineret în Acțiune, acțiunea 5.1 – Întâlniri ale tinerilor cu responsabili ai politicilor de tineret, a avut loc în perioada 14 – 17 martie 2013, în staţiunea Băile Herculane, judeţul Caraş-Severin. La această întâlnire au fost prezenţi Preşedinţii ai Consiliilor Judeţene ale Elevilor din România.
Pe parcursul evenimentului, participanţii au luat parte la diverse sesiuni de formare, coordonate de structura suport a Consiliului Naţional al Elevilor, profesorii formatori, pe teme precum leadership, luarea deciziilor, lucrul în echipă, respectiv lobby şi advocacy. În acest context, Preşedinţii Consiliilor Judeţene ale Elevilor au adus în discuţie reprezentarea elevilor în cadrul Consiliilor de Administraţie ale instituţiilor de învăţământ preuniversitar.


Un material de Victor Vlăduț

Comentarii

comentarii