Claudiu Stoica – directorul județean al Consiliului Tineretului din România VIDEO

Claudiu Stoica – directorul județean al Consiliului Tineretului din România. Tinerii din Reșița îi provocă la dezbatere pe cei 8 candidați la funcția de primar al municipiului. Reșițeanul Claudiu Stoica, recent numit director județean al Consiliului Tineretului din România, le-a lansat candidaților invitația de a participa la acest eveniment care oferă, în premieră, posibilitatea tinerilor din oraș de a adresa în mod direct și deschis întrebări referitoare la programul și strategia pe care aceștia le au pentru Reșița. Dezbaterea va avea loc luni, 14 septembrie, cu începere de la ora 17, în curtea Univerisității „Eftimie Murgu”.

În avanpremieră, Claudiu Stoica a susținut, astăzi, o conferință de presă în care a prezentat planul în 10 puncte elaborat de Consiliului Tineretului din România:

(Re)integrare pe piața muncii. Este momentul ca tinerii să dobândească noi competențe, în special transversale.Digitalizare pe bune. Procesul educațional trebuie să conțină o componentă semnificativă dedicată competențelor de tip IT&C.

Niciun tânăr nu rămâne pe dinafară. Toți elevii și studenții din România trebuie să poată accesa resursele educaționale online prin intermediul unor dispozitive electronice.

Stimulente pentru angajatori. Absorbția forței de muncă trebuie sprijinită prin acordarea unor stimulente suplimentare angajatorilor.

Solidaritate pentru viitor. Adoptarea sau prelungirea unor măsuri de sprijin social a tinerilor.

Cu gândul la noile generații. Sprijinirea tinerelor familii, care să favorizeze o creștere demografică sustenabilă.

Șansa la o locuință. Sprijinirea tinerilor printr-o creditare flexibilă, în vederea achiziționării unui imobil, precum și coordonarea agențiilor de resort în vederea creșterii numărului de locuințe de tip social construite.

Inovație, coeziune și performanță: tinerii antreprenori. Acordarea unor stimulente și facilități tinerilor în vederea începerii unor noi afaceri. Sprijinirea economiei circulare și a antreprenoriatului social.

Un sector de tineret puternic. Măsuri de sprijinire a organizațiilor neguvernamentale de și pentru tineret pentru a traversa dificultățile generate de pandemie. Sprijinirea constituirii unor noi spații dedicate tinerilor.

Claudiu Stoica – directorul județean al Consiliului Tineretului din România. Un mai mare accent pe sănătatea mintală. Este necesară prevenirea oricăror efecte potențial negative în planul sănătății mintale cauzate de restricțiile impuse pe fondul pandemiei precum și alte probleme.

Comentarii

comentarii