Clubul Sportiv Școlar din Reșița s-a clasat pe locul doi, în clasamentul Federației Române de Lupte, pe cluburi și asociații

Luptătorii reşiţeni şi-au îmbogăţit palmaresul în urma participării la Campionat Național, de cadeți, care a avut loc zilele trecute la Târgu Mureș. Erick Loidl, Florin Gafton și Cosmin Roman s-au întors cu trei medalii: două de aur și una de bronz.

Sfârşitul de săptămână a fost unul de succes pentru luptele din municipiul de pe Bârzava. Sportivii reşiţeni nu s-au dezminţit nici de această dată, demonstrând că sunt în vârful piraminei la această disciplină.Erick Loidl, Florin Gafton și Cosmin Roman s-au întors de Campionatelor Naționale de Cadeți, ce au avut loc la Târgu Mureş, cu trei medalii.

„La sfârșitul săptămânii trecute am participat la Târgu Mureș, la Faza Finală a Campionatelor Naționale de Cadeți. Spre bucuria noastră, chiar în ziua de Bună Vestire, pe 25 martie, 3 dintre sportivii noștri, s-au calificat în finală, Cosmin Roman la categoria 71 de kg, în finala mică, Erick Loidl la 80 de kg în finala mare, și Florin Gafton, tot în finala mare la 92 de kg. Spre bucuria noastră, toți cei trei sportivi au reușit să cucerească medalii la categoriile la care au concurat. Cosmin Roman a obținut locul trei, iar Loidl și Gafton au devenit campioni naționali. Este un rezultat bun care ne bucură, ne mândrește și ne dă speranțe că și pe viitor, luptele reșițene vor avea un marș de nădejde”, a declarat antrenorul emerit de lupte, Adrian Dacica.

“Am participat la Campionatele Naționale Individuale de Cadeți, în localitatea Târgu Mureș cu un grup de 10 sportivi și 4 antrenori și am venit cu rezultate foarte bune. Avem doi campioni naționali și un loc trei. Pentru prima lor participare la cadeți este foarte bine, mai ales pentru Florin Gafton. Mă bucur că Erick a devenit campion, pentru că vine după o accidentare care l-a ținut afară din saltea vreo șașe luni. Rezultatele sunt foarte bune, ținând cont că Florin Gafton pleacă săptămâna aceasta într-un turneu ce se va disputa în Turcia, un turneu puternic, și sperăm din cei doi campioni, să participe unul la Campionatele Europene ce vor avea loc la Kiev, în Ucraina”, a declarat antrenorul Florin Dință.

Deşi aceste rezultate sunt îmbucurătoare atât pentru sportivi cât şi pentru antrenori, luptătorii reşiţeni se gândesc deja la următoarele competiţii şi îşi doresc medalii europene.
“Am luptat la Campionatul Național de Cadeți și am ieșit campion național. Din punctul meu de vedere a fost o competiție destul de dificilă, am avut 5 meciuri, cu tot cu finală și am reușit să le câștig pe toate. Semifinal mi s-a părut puțin mai complicată. Am avut un adversar puțin mai puternic, dar am reușit să-l înving. Pentru mine urmează acum Campionatul European de cadeți de la Kiev și sper să reușesc să iau și acolo o medalie”, spune campionul categoriei 80 de kg, Erick Loidl.

“Am reușit să ocup locul I la 92 de kilograme. A fost o competiție foarte bună, chiar sunt mulțumit de mine și de rezultatul meu. Am avut 4 meciuri până în finală. Cel mai greu a fost al doilea meci. Sunt bucuros că am reușit să câștig. Acum voi pleca la un concurs în Turcia, unde sper să pot să iau medalie”, a spus Florin Gafton.
“Fac acest sport de 3 ani, iar acest concurs a fost cea mai mare oportunitate pe care am avut-o să îmi arăt calitățile. Am luat medalia de bronz. A fost un concurs foarte dificil, am avut 3 meciuri, al doilea l-am pierdut și am avut finala pentru locurile 3 – 5 și am câștigat medalia de bronz. Ultimul meci a fost cel mai greu. În ultimele 5 secunde am câștigat. Pe viitor, cred că pot să devin campion național la copii, pentru că este ultimul meu an de copii”, a declarat Cosmin Roman.

În urma rezultatelor bune obținute la naționale, Clubul Sportiv Școlar din Reșița s-a clasat pe locul doi, în clasamentul Federației Române de Lupte, pe cluburi și asociații.

Comentarii

comentarii