Cluburile din Caras Severin sunt mai sigure decat multe cluburi din Bucuresti – Campanie de controale

În vederea prevenirii unor evenimente nedorite, în urma dispoziţiei ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, în cursul nopţii trecute, pompierii cărăşeni alături de jandarmi şi poliţişti au derulat controale pe linia prevenirii incendiilor la localurile (categoria cluburi şi discoteci) în care se desfăşoară activităţi cu public numeros.

Au fost efectuate controale la patru operatori economici din municipiul Reşiţa, fiind aplicate trei amenzi, în valoare totală de 1500 lei pentru nerespectarea reglementărilor pe linia apărării împotriva incendiilor.

La niciunul din cele patru obiective verificate nu s-a constatat încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu, care să genereze aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării ori utilizării construcţiilor.

Principalele deficienţe constatate au fost lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, neîntocmirea planului cu organizarea impotriva incendiilor, exploatarea instalaţiei electrice cu improvizatii (conductori electrici neizolati, sigurante necalibrate sau supradimensionate), neverificarea stingătoarelor din dotare, nemarcarea sensului de evacuare cu indicatoare standardizate.

Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat 4 acţiuni de recunoaştere în zonele de dispunere a obiectivelor, pentru a stabili modul cel mai eficient de intervenţie în cazul izbucnirii unui eventual incendiu.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Semenic” al judeţului Caraş-Severin desfăşoară, permanent, activităţi de prevenire şi control orientate spre siguranţa cetăţeanului, iar în perioada următoare aceste activităţi vor fi intensificate, astfel încât siguranţa celor care frecventează astfel de locaţii să fie asigurată.

Pentru asigurarea nivelului corespunzător de protecţie a celor care frecventează astfel de locații, administratorii trebuie să le respecte numărul maxim de utilizatori prevăzut de legislaţia in vigoare pentru construcţia respectivă, să solicite sprijin pentru acordarea asistenţei tehnice de specialitate în vederea întocmirii documentaţiei necesare obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu şi să respecte prevederile legale pe linia prevenirii şi stingerii incendiilor.
Compartimentul Informare si Relaţii Publice
Purtător de cuvânt TARLA ELENA ANDREIA

Comentarii

comentarii