Cod galben de iarna grea peste Banat

În intervalul 28 decembrie, ora 20.00 – 29 decembrie, ora 20.00, teritoriul judeţului Caraş-Severin se va afla sub incidenţa unei atenţionări cod galben meteorologice de ninsori, viscol, precipitaţii mixte şi polei.
Începând de duminică seara (28 decembrie) ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării. În sudul Banatului, în a doua parte a zilei de duminică, 28 decembrie, vântul va avea intensificări cu viteze de 60 – 70 km/h, după care va slăbi treptat în intensitate.
Pe fondul acestei situaţii meteorologice există riscul ca pe timp scurt, condiţiile de circulaţie rutieră să devină dificile pe drumurile secundare şi se pot produce perturbări ale transportului feroviar, pe arii restrânse se pot produce întreruperi ale alimentării cu energie electrică şi nu în ultiumul rând, ninsorile abundente şi/sau viscolite pot provoa pagube în gospodării.

Având în vedere situaţia meterorolgică actuală reamintim că, în conformitate cu Hotărârea Consiliului Judeţean Caraş-Severin nr. 114 din 18.07.2014, în perioada sezonului rece 15.11.2014-31.03.2015 următoarele drumuri/sectoare de drum sunt închise circulaţiei:

· DJ 571 – intersecţia DJ 571A (Moldoviţa)-Cărbunari;
· DJ 571C – Petrilova – Naidăş;
· DJ 582 – Brebu Nou-Slatina Timiş;
· DJ 582C – Reşiţa (DJ582)-Anina(DN58) – zona Mărghitaş;
· DJ 587 – Ohabiţa – Delineşti;
· DJ 608B – Ohaba Mâtnic-Zorlencior.
DJ 608A – Caransebes – Muntele Mic

În această perioadă este activat DISPECERATUL DE IARNĂ în cadrul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat Caraş-Severin cu rol în monitorizarea situaţiei pe drumurile judeţene (0255.213.212).

Şedinţa extraordinară a CJSU

În această dimineaţă, la ora 10.00, cu ocazia videconferinţei naţionale, prefectul judeţului Florin-Silviu Hurduzeu a convocat în şedinţă extraordinară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin. Cu acest prilej, au fost stabilite măsuri privind modul de acţiune în cazul în care situaţia meterologică prognozată va produce situaţii de urgenţă.
Zonele care necesită o atenţie deosebită sunt sudul judeţului şi staţiunile montane. Astfel, resposabilii locali de la nivelul primăriilor sunt rugaţi să informeze atât operatorii economici din domeniul turistic, cât şi turişii care la tranzitează teritoriul, cu privire la riscul de în înzăpezire. Totodată, la nivel de localităţi se impune mobilizarea operativă a tuturor mijloacelor avute la dispoziţie pentru a asigura o primă intervenţie în cazul în care situaţia o va impune, respectiv curăţarea drumurilor, adăpostirea persoanelor blocate în trafic şi a persoanelor fără adăpost.

Cetăţenii sunt rugaţi să limiteze călătoriile în această perioadă, iar dacă pleacă la drum să fie echipaţi corespunzător (rezerve de hrană şi apă, medicamente în cazul bolnavilor cronici, îmbrăcăminte adecvată, iar autovehiculele să fie echipate potrivit anotimpului).

PURTĂTOR DE CUVÂNT
Plt.maj. Anca Balint

Comentarii

comentarii