Cod portocaliu de vreme urâtă în prima zi de Paşti la Reşita și peste Banatul Montan EXCLUSIV VIDEO

La Reșița, vremea frumoasă şi soarele din prima parte a primei zile de Paști cânt termometrele au trecut de 26 de grade, au fost întrerupte de un cod portocaliu de furtună și ploaie. Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă ploi, descărcări electrice, grindină şi intensificări ale vântului.
Se vor semnala: frecvente descărcări electrice, ploi cu caracter de aversă care vor depăşi local 20 … 25 l/mp, intensificări ale vântului, grindină de dimensiuni mici şi medii.


În jurul orei 16, după un soare puternic, dinspre vest, au început să apară formațiuni noroase de o formă ciudată. Norii compacți și de o culoare – vânăt spre gri, aveau forma unei ciuperci atomice. Totul garnisit cu fulgere și tunete puternice.


Spre seară, în jurul orei 20, în unele zone ale orașului, precum și în zona satelor Soceni și Ezeriș aflate la nici 20 de km de oraș, grindina a făcut prăpăd.
Având în vedere avertizările meteorologice  de către Administrația Naţională de Meteotologie și care vizează fenomene meteorologice deosebite, vijelie, grindină,  averse torenţiale ce vor cumula peste 35-40 l/mp, Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă „SEMENIC” al județului Caraş-Severin a transmis notificări către toate UAT-urile vizate și a luat măsuri de pre alertare a personalului propriu și de pregătire a tehnicii de intervenţie pentru a putea asigura un răspuns operativ la nevoie.


În condițiile date, se recomanda ca la nivelul localităților să se monitorizeze zonele critice și să se asigure măsuri de avertizare/alarmare a populaţie.
Până în acest moment nu au fost primite notificări prin 112 cu privire la producerea vreunui eveniment grav în urma fenomenelor meteo.

Comentarii

comentarii

One thought on “Cod portocaliu de vreme urâtă în prima zi de Paşti la Reşita și peste Banatul Montan EXCLUSIV VIDEO

Comments are closed.