Cod portocaliu și roșu de vânt și vreme rea în Caraș Severin – Viscol pe Muntele Mic și Semenic VIDEO

Meteorologii au prelungit atenţionare cod portocaliu si roșu de viscol şi ninsoare pentru zona înaltă din judeţele Caraș Severin și Hunedoara, unde începând de luni seara, vântul va sufla și cu 170 km la oră. În zonele mai joase, cum sunt stațiunile Muntele Mic și Semenic, vântul va avea intensificări cu viteze de până la 120 de kilometri la oră, viscolind zăpada.

Pentru județul Caras Severin, a fost emis și un cod roșu de vânt. Pe Vârful Țarcu, la stația meteorologica, luni, vântul a avut rafale și de peste 200 km la oră și a blocat giruetele de măsurare a vitezei. Pentru zona înaltă a județului, mai exact în Munții Banatului ramurile Țarcu – Godeanu, este emis cod portocaliu și roșu de vânt puternic si viscol.

În stațiunea Muntele Mic, vântul bate continu încă de ieri. Stațiunea este pustie, pe munte fiind doar cabanierii și mecanicii de la instalațiile de teleschi și administratorii de pârtii. Chiar dacă vântul bate cu putere, mecanicii încearcă să țină drumul deschis în continuare și împiedică formarea troienelor la baza pârtiilor.

Pe muntele Semenic, vântul bate cu putere și viscolește zăpada. Din fericire, perdelele forestiere ale pădurii mai opresc din puterea vântului. Cabanele sunt deschise, salvamontiștii sunt la datorie și drumul este deschis.

Comentarii

comentarii

One thought on “Cod portocaliu și roșu de vânt și vreme rea în Caraș Severin – Viscol pe Muntele Mic și Semenic VIDEO

Comentariile sunt închise.