Cod roșu de inundații; Localități fără curent şi oameni evacuați din case VIDEO

Potopul abătut peste nordul Banatului Montan a băgat groaza în locuitorii din nord-vestul județului Caras Severin. În două ore de ploaie abundentă, apele umflate ale pârâului Goleț care s-a unit cu pârâul Slatina, au inundat 40 de gospodării la Slatina Timiş. Apa a inundat curțile, anexele și grădinile oamenilor iar la câteva case, a intrat și în încăperi și pivnițe.

La Borlova, trei persoane – mama şi doi copii, au fost evacuați după ce o viitură le-a înconjurat casa cu apă și nămol. Din cauza rafalelor de vânt, opt localităţi au rămas fără energie electrică
Viitura formată a pus în pericol mai multe poduri din localitate iar apa a inundat și străzile acoperindu-le cu aluviuni și nămol. În sud-vestul Banatului, în Depresiunea Almăjului la Moceriș, apa pârâului cu același nume și scurgerile de pe versanți, au inundat mai bine de jumătate dintre străzile satului. Judeţul Caras Severin a fost sub cod roşu de inundaţii.

Vântul și descărcările electrice, au lăsat localităţile Jupa, Zăgujeni, Zorlencior, Cornuţel, Maciova, Cavaran, Sacu, și Domaşnea fără energie electrică.


Hidrologii au emis o avertizare cod roşu de inundaţii până miercuri la ora 24 din cauza scurgerilor de apă de pe versanţi. De asemenea, există pericolul de formare a unor viituri rapide cu posibile efecte severe de inundaţii.

Comentarii

comentarii

Comentariile sunt închise.