@Breaking newsActualitate

Cod roșu de vreme rea cu vijelii puternice, grindină și ploi abundente în mai multe localități din Caraș Severin VIDEO

Avertizările meteorologilor s-au adeverit. A plouat torenţial peste Banatul Montan. Ploaia a venit dinspre vest – a lovit prima data Clisura Dunarii, apoi Valea Almăjului și zona Reșița cu Munții Semenic și Muntele Mic.  

S-au produs descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat, căderi de grindină. Cerul s-a rupt peste  Banatului Montan. La Pojejena și în Valea Almăjului la Lăpușnicu Mare, apa strânsă de pe dealuri și munți, a venit peste sate și a inunadat mai multe case.

Apa a crescut în câteva minute așa de mult încât a intrat în gospodăriile localnicilor. Ploile căzute luni după-amiaza au făcut prăpăd în localitatea Pojejena, acolo unde mai multe gospodării au fost inundate în urma precipitațiilor abundente care au căzut luni după-amiaza. Oamenii au intervenit cu ce au avut la îndemână să-și apere casele.  

O ploaie de jumătate de oră, cu tunete și fulgere și vânt puternic, s-a abătut și peste comuna Lăpușnicu Mare. Aproape o lună a fost secetă, nu a plouat un strop, iar acum, dintr-o data, precipitațiile căzute sunt cele care aduc multe probleme oamenilor. La Târnova, apa a intrat în curțile oamenilor și amenințau casele și anexele gospodărești.

La Reșița, autoritățile au emis avertizare de cod roșu prin serviciul roalert. Ploaia nu a ținut decât vreo 20 de minute, timp în care din fericire, canalele și-au făcut datoria și au preluat apa căzută din cer. În continuare, județul Caraș Severin este sub cod de avertizare de vreme rea și pericol de inundații datorită scurgerilor de pe versanți.

Sunt 3 materiale video – unul din Pojejena, unul din Lapușnicu Mare și unul de la Reșița. Un reportaj de Adi Neagu.

Comentarii

comentarii

One thought on “Cod roșu de vreme rea cu vijelii puternice, grindină și ploi abundente în mai multe localități din Caraș Severin VIDEO

Comentariile sunt închise.