Codul galben- portocaliu a trecut, acum facem bilanțul în județ

Inundatii Ezeris 4 mai (17)În conformitate cu informările transmise de Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă la Comandamentul Operaţional Judeţean, în ultimele 24 de ore, urmare a precipitaţiilor şi a creşterii debitelor pe unele pâraie, pe teritoriul judeţului Caraş-Severin au fost inundate 30 de curţi, 5 pivniţe, 1 anexă gospodărească (grajd), 9 grădini şi câteva hectare de teren arabil cultivat.
Astfel, au fost afectate localităţile Bolvaşniţa (20 de curţi, 2 ha cultivate cu porumb, 3 pivniţe; în interiorul localităţii, DJ 608C este afectat fiind acoperit cu pământ adus de pe versanţi, iar un podeţ a fost distrus), Ezeriş (4 curţi, 1 grajd, 2 pivniţe, 6 grădini), Zlagna (3 grădini), Dognecea (2 curţi), Caransebeş (2 curţi, inclusiv 2 magazii), Fizeş (1 curte), Prigor (1 ha teren agricol) şi Reşiţa, cartier Câlnic (1 curte).
La Bolvaşniţa şi Ezeriş autorităţile locale au mobilizat membrii serviciilor voluntare şi au intervenit în mod operativ atât pe timpul producerii fenomenelor hidro-meteorologice, cât şi pentru remedierea efectelor produse.
Pompierii militari au intervenit în municipiile Reşiţa şi Caransebeş, în urma solicitărilor venite de la cetăţeni prin „112”, în restul situaţiilor intervenţiile au fost asigurate la nivel local de către serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă care au acţionat cu mijloacele din dotare pentru evacuarea apei sau pentru protejarea unor imobile cu ajutorul sacilor cu nisip.
De asemenea, au fost afectate din cauza scurgerilor de pe taluz următoarele drumuri: DN 6 – Mehadia; DN 57B – Bigăr-Anina; DN 57 – Berzasca-Şviniţa şi DJ 608 – Plugova-Cornereva. Pe DN58B Reşiţa-Bocşa, în urma scurgerilor de pe versanti, a fost inundată o bandă de circulaţie. În nici una dintre situaţiile amintite nu a fost perturbat traficul rutier, echipele de muncitori ale Secţiilor de drumuri naţionale monitorizând toate sectoarele de drum din administrate.
Totodată, au fost semnalate întreruperi ale alimentării cu energie electrică a localităţilor Bolvaşniţa, Vârciorova, Buchin şi Valea Timişului, dar şi a cartierului Balta Sărată. În acest moment mai sunt nealimentate Bolvaşniţa şi Vârciorova.

La această oră sunt depăşite cotele de atenţie pe cursurile de apă Râul Alb la Feneş (6cm), Vodnic la Ramna (3cm) şi Cerna la Pecinişca (38cm) şi atinsă cota de atenţie pe Bistra la Voislova.

Plt.maj. Anca Balint

Comentarii

comentarii