Cofetăria Mihandra Reşita Expodulce de 8 Martie VIDEO

Ca de obicei, cofetăria Mihandra de pe gangul de la Victoria din Lunca Barzavei, vine în întâmpinarea Zilei de 8 Martie cu surprize dulci. Așa cum face de mulți ani, de peste 30, artistul cofetar Anca Gaiță din Reșița – formată și trăită o viață întreagă în cofetărie și în laboratorul de cofetărie, a venit cu o serie întreagă de prăjituri de sezon.
Zeci de sortimente de prăjituri, torturi, sute de mini-tarte, amandine atent decorate sau delicii dulci “de casă” îşi fac concurenţă în vitrinele cofetăriei Mihandra.

Cofetăria cu o tradiție de necontestat în Reșița, şi-a pus maeştrii cofetari să îşi arate talentul pentru o expoziţie dulce cu vânzare dedicată zilei de 8 Martie. Expoziţiile de la Mihandra au devenit o tradiţie fiindcă de zeci de ani, reșițenii au fost răsfățați cu dulciuri de fel de fel, dar între care, prăjiturile tradiționale au un loc bineștiut. Anca Gaiță, cofetar cu renume în Banatul Montan, spune că în ciuda crizei prin care trece orașul, comenzile sunt neaşteptat de mari, mai ales în perioada sărbătorilor. Torturile, sunt cele mai căutate, dar se comandă, de la cozonaci şi sărățele şi până la prăjituri după reţete preluate de la bunici.

Ca de obicei, atracția expoziției au fost prăjiturile copilăriei: cranțul, bananele cu fondant, nuferii, pinguini, veiozele, puișori, coronițele și aricii. Zecile de feluri de prăjituri, i-au încântat pe cei care au trecut pragul cofetăriei, în primul rând cu gustul și mai apoi cu aspectul lor.

Sunt reșițeni și nu numai, care cunosc stilul de a pregăti al Cofetăriei Mihandra: prăjituri din ingrediente proaspete și cu un rezultat pe măsură: prăjituri din suflet pentru oameni cu suflet.

Comentarii

comentarii