COMBINATUL SIDERURGIC DIN REȘIȚA A FOST VÂNDUT UNUI FOND DE INVESTIȚII SÂRBESC – Hafestos Capital a cumpărat TMK ARTROM VIDEO

Acesta a devenit ARTROM STEEL TUBES. Compania nu mai face parte din Grupul TMK. ARTROM STEEL TUBES anunță schimbarea beneficiarilor reali ai companiei, redenumirea societăților și numirea unui nou Consiliu de Administrație. Hefestos Capital, companie de investment banking din sud-estul Europei, cu sediul in Belgrad, a cumpărat de la Grupul TMK (PAO TMK) acțiunile deținute la compania germană TMK EUROPE GmbH, care este acționarul majoritar al TMK ARTROM SA.

Ca urmare a tranzacției, noii beneficiari reali ai Grupul ARTROM, dar și ai companiilor deținute de acesta în România, Italia și SUA sunt sârbii Milutin Nikolic și Pavle Kavran, co-fondatorii Hefestos Capital. Aceste companii nu mai fac parte din Grupul TMK, nu mai sunt controlate de acesta și nu mai au legături cu fostul investitor rus.

De altfel, tranzacția a fost deja certificată de autoritatea competentă din Germania, noii beneficiari reali au fost înregistrați la Registrul Comerțului din România și au fost deja notificate, în acest sens, toate autoritățile române relevante.

Odată cu schimbarea acționariatului, a fost solicitată și anularea deciziilor de înghețare a fondurilor societăților din România (foste TMK), din cauza sancțiunilor impuse fostului beneficiar real.

Noii acționarii au decis și numirea unui nou Consiliu de Administrație al ARTROM STEEL TUBES, dominat de administratori independenți, din care fac parte Adrian Popescu, Stefan Petrovic, Casey Steven Sears, Cristian Drinciu, Vlad Năstase, Victor Cionga și Ingrid Larsen – specialiști cu experiență semnificativă în domeniul lor de activitate.

Noul act constitutiv prevede și schimbarea denumirii societăților, astfel: TMK ARTROM SA a devenit ARTROM STEEL TUBES, TMK ITALIA SRL și-a schimbat denumirea în ARTROM ITALIA SRL, iar TMK INDUSTRIAL SOLUTIONS LLC se numește acum ARTROM USA LLC.

ARTROM STEEL TUBES produce la uzina siderurgică din Reșița oțelul necesar uzinei de țevi din Slatina, de unde se livrează produse în Europa, Statele Unite și Asia, având ca agenți comerciali sucursalele sale din Europa și SUA.. Companiile ARTROM din România însumează circa 2.350 de angajaţi (1550 în Slatina, 770 în Reșița și circa 30 în reprezentanțele din Europa și SUA) şi afaceri de 2 mld. de lei, din care 85% din exportul produselor către cei peste 600 de clienți din Europa și America.

Compania Hefestos Capital a fost înființată în 2001 și a activat pe piețele din Europa, Asia și Africa în industrii precum retail, oil&gas, FMCG, servicii financiare și energie. E deținută în proporții egale de Milutin Nikolic și Pavle Kavran, ambii cu peste 25 de ani de experiență în investment banking și private equity.

Angajații de la Reșița sunt mulțumiți de actualul Contact Colectiv de muncă si de sporurile câștigate și speră ca vor avea un an bun, mai ales acum când va urma ridicarea sancțiunilor impuse rușilor în urma războiului din Ucraina.

Comentarii

comentarii

One thought on “COMBINATUL SIDERURGIC DIN REȘIȚA A FOST VÂNDUT UNUI FOND DE INVESTIȚII SÂRBESC – Hafestos Capital a cumpărat TMK ARTROM VIDEO

  • 24 ianuarie 2023 la 12:19
    Legătură permanentă

    Fals … nu a fost vandut Combinatul Siderurgic. CSR nu mai exista de cand lumea. CRS a disparut in clipa cand a fost cumparat de americani. Apoi americanii si-au vandut firma rusilor de la TMK.
    Iar acum TMK este vandut de rusi, sarbilor. Asta este realitatea.
    Nu mai lansati stiri false (sau patriotice).

Comentariile sunt închise.