Concentrațiile de CO2 din 2021, cele mai mari din ultimul milion de ani

În 2021, dioxidul de carbon (CO2) și metanul au atins niveluri record, Pământul a continuat să se încălzească, iar nivelul mării a continuat să crească.

CO2 a înregistrat cea mai mare valoare în 2021

Gazele cu efect de seră ale Pământului au fost cele mai mari înregistrate. Principalele concentrații de gaze cu efect de seră – dioxid de carbon, metan și protoxid de azot – au atins fiecare noi maxime istorice în 2021. Concentrația medie anuală globală de dioxid de carbon în atmosferă a fost de 414,7 părți per milion (ppm). Aceasta a fost cu 2,3 ​​ppm mai mare decât cantitățile din 2020 și a fost cea mai mare valoare înregistrată vreodată. Concentrația medie anuală de metan din atmosferă a fost, de asemenea, cea mai mare înregistrată, iar creșterea anuală de 18 părți per miliard.

Tendința de încălzire a Pământului a continuat. O serie de analize științifice indică faptul că temperaturile anuale ale suprafeței globale au fost cu 0,21 – 0,28 grade Celsius peste media dintre anii 1991 – 2020.

Căldura oceanului și nivelul global al mării au atins, de asemenea, cele mai ridicate valori înregistrate vreodată. De asemenea, activitatea cicloanelor tropicale a fost cu mult peste medie.

Raportul complet poate fi citit aici.

Citeste tu mai departe aici: https://www.descopera.ro/dnews/20170722-concentratiile-de-co2-din-2021-cele-mai-mari-din-ultimul-milion-de-ani

Comentarii

comentarii