Monden

Concurs naţional de povestire românească în Ungaria

Asociaţia Culturală „Mihai Purdi” din Otlaca-Pustă, condusă de Eva Bocsor Karancsi, în colaborare cu Primăria din localitate, a organizat, pe data de 24 octombrie, V-a ediţie a Concursului national de povestire românească „Mihai Purdi”.

Concursul a avut loc la Căminul Cultural din localitatea Otlaca-Pustă, din judeţul Bichiş (Bekes). La concurs au fost invitaţi elevi de şcoală generală şi liceu, de la şcolile din comunitatea românească din Ungaria în care se învaţă limba română. Pentru concurs, copii de la fiecare instituţie de învăţământ au avut sarcina să pregătească o scenetă din poveştile lui Mihai Purdi, povestitor în grai românesc, originar din Otlaca-Pustă, de la naşterea căruia se împlinesc anul acesta 110 ani.

La manifestare au fost prezenţi printre alţii Florin Vasiloni, consulul general al României la Gyula, Gyorgy Simonka, deputat în Parlamentul Ungariei şi Elvira Ardelean, primarul din Otlaca-Pustă.

Au fost prezenţi elevi şi profesori de la şcolile din Gyula, Micherechi, Bătania şi Aletea, grupurile de elevi punând în scenă interpretarea poveştilor “Câlţu Bătrânu”, “Urâtu şi frumoasa satului” şi “Petrică cu trei purcei”.

Juriul a acordat premii tuturor participanţilor. Interpretele de folk Livia Daniel şi Angela Doroţ, originare din Chitighaz, au interpretat un program artistic, printre piesele prezentate fiind şi piesa în primă audiţie “ La casuţa cu poveşti”.

Comentarii

comentarii