Conform legii, vicele Ionesie Ghiorghioni, va fi suspendat din CJ C-S

Din momentul în care a fost reținut pe bază de Ordonanță pentru 24 de ore, Ionesie Ghiorghioni a cerut să fie cercetat în stare de libertate, să fie lăsat acasă și să întoarcă la serviciu pentru a-și duce la bun sfârșit numeroasele proiecte europene de la Consiliul județean, puse în slujba cetățenilor din Caraș-Severin. A reiterat acest lucru în alte două rânduri, ultima dată când magistrații Curții de Apel Timișoara au confirmat măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Oamenii legii nu au fost de acord cu cererile sale, considerând că, cel puțin în această etapă a procesului, locul său este în arest. Ionesie Ghiorghioni era conștient că, atâta timp cât stă după gratii, nu mai poate ocupa funcția de consilier județean și, implicit, de vicepreședinte al CJ Caraș-Severin. Potrivit art. 100, coroborat cu art. 56 din Legea 215/2001, modificată, Legea Administrației Publice Locale, „Mandatul de consilier local se suspendă de drept numai în cazul în care acesta a fost arestat preventiv. Măsura arestării preventive se comunică de îndată de către instanţa de judecată prefectului care, prin ordin, constată suspendarea mandatului“.

Altfel spus, prefectura așteaptăcomunicarea din partea Curții de Apel Timișoara, după care va proceda la suspendarea vicepreședintelui CJ.

Aceasta nu este totul, Ghiorghioni are toate șansele să se aleagă și cu o suspendare din partid. Totul depinde de întâlnirea liberalilor de la sfârșitul săptămânii în care se va lua o hotărâre referitoare la membri de partid care sunt în situația lui Ionesie Ghiorghioni.
Preluare, citeste mai multe pe: http://argument-cs.ro/content/ionesie-ghiorghioni-va-fi-suspendat-din-consiliul-jude%C8%9Bean-car

Comentarii

comentarii