Conopidă pane și supă de conopidă + dovlecel și cartofi noi prăjiți VIDEO

Reţeta de azi este una foarte simplă şi poate fi făcută de oricine are un pic de atracţie pentru bucătărit şi preparate culinare. Mi-am pregătit ingredientele, adică:

o conopidă + 2 dovlecei
6 ouă
faină albă
ulei
sare
piper

vegeta de casă, piper, tăiței și frunză de pătrunjel

Am spălat bine dovleceii şi conopida. Am desfăcut conopida în buchețele și le-am pus la fiert cu sare. Puteți pune și vegeta de casă în loc de sare. şDovleceii, aşa cu coaja cu tot, i-am tăiat feliuţe – cam de jumate de cm şi le-am dat cu sare. Le-am pus la înmuiat în castron având grijă ca din când în când, să întorc feliile astfel încât sarea să poată pătrunde pe toate părţile.

Când s-a fiert pe 3/4, am scos buchețelele de conopidă. În apa rămasă, am pus vegeta de casă. Puteți pune o ceapă și zarzavat pentru supă. Am scurs dovleceii de apa lăsată. Buchețelele de conopidă şi feliile de dovlecel, le-am dat prin faină, apoi prin oul bătut, după care, le-am prăjit în ulei încins. Fiecare după gust – mai rumen sau mai auriu.

Am aşezat buchețelele de conopidă și feliile de dovlecel pe un şervet într-un castron ca sa sugă din surplusul de ulei, am făcut o porţie de cartofi noi prăjiţi, o salată din ceapă, castraveţi şi roşii şi…..gata cu mâncarea pentru azi. Cine vrea poate pune pe lângă, cârnăciori prăjiţi sau carne de pui sau chiar feliuţe de şuncă sau de muşchi.

Asta a fost pentru azi, o mâncare deosebit de gustoasă, de sezon și mai ales, foarte sănătoasă. Această mâncare costă foarte puțin, undeva la 25 lei pentru patru porții. Spor la treabă şi poftă bună!

Comentarii

comentarii