Consilier local prins in flagrant pentru luare de mită pentru o locuință ANL

Efrem Străin este consilier pe listele PSD și lucrează în Sectia 510 ca prelucrator prin așchiere la UCM Reșița. El a primit în luna ianuarie de la numitul L.G. suma totală de 1.500 euro şi 90 lei pentru a interveni pe lângă funcţionari din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa, în vederea repartizării a unei locuinţe construite prin A.N.L.

„În luna ianuarie 2016, L.G. a remis numitului S.E. la domiciliul acestuia, suma de 90 lei şi 500 euro. La data de 24.02.2016, în jurul orelor 09.30, inc. S.E. a primit în incinta unei societăţi comerciale din municipul Reşiţa suma de 400 de euro de la L.G., din totalul sumei de 1500 euro şi 90 lei, pentru a interveni pe lângă funcţionari din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa, funcţionari cu atribuţii în repartizarea unor locuinţe A.N.L. Tot astăzi, S.E. a fost surprins în flagrant în timp ce primea de la numitul L.G. suma de 400 de euro, în scopul arătat anterior“, se arată în comunicatul Parchetului.

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin din 24 februarie, s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de inculpatul Efrem Străin, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Totodată, a fost luată măsura preventivă a reţinerii acestuia pe timp de 24 de ore.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Serviciului Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin şi Serviciul Român de Informaţii Caraş-Severin.

Precizăm că urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

Foto: argument-cs.ro

Comentarii

comentarii