Consilierii locali au decis – La Reşita se percepe suprataxa pe paragina VIDEO

Consilierii locali au decis: La Reşita se percepe suprataxa pe paragină. Suprataxă pe paragină în Reșița la propunerea primarului Ioan Popă. Este vorba de clădirile ce slutesc faţa oraşului prin urâţenia şi inesteticul lor. Unele sunt la stadiul de ruină deja, altele sunt întreţinute cât de cât. Acestora li se adaugă clădirile şi halele celor de la  Combinatul Siderurgic, Romtelekom sau de Statul Român. Să nu uităm de clădirile emblematice ale Reșitei: Universalul vechi, Hotelul Semenic, Hotelul Bistra sau Grădiniţa 1 Iunie. La un loc, sunt aproape 50 de imobile în tot orașul. La acestea s-ar putea adăuga zeci de case – spre exemplu casa din mijlocul oraşului, de lângă Trezorerie.

 

 

La propunerea primarului Ioan Popă, consilierii locali au aprobat supra impozitarea a peste 40 de imobile din Reșița aflate într-o stare tehnică precară. În cazul unora dintre acestea, majorările ajung până la 500 la sută.  Ioan Popa a spus că: ,, cei care sunt mai loviţi de această decizie ar face bine să îşi vândă una din cele o sută de clădiri şi cu banii obţinuţi, să refacă faţadele la celelalte 99.

O altă situație ce nu dă bine deloc, se poate întâlni în zona Lunca Bârzavei.  Este vorba despre spaţii comerciale de la parterurile blocurilor de pe Bulevardul Republicii, hala din zona Mociur şi complexul Intim. Pe Calea Caransebesului, pe lângă spaţiile de la parterul blocurilor, avem fostul Institut de proiectare al UCMR, iar în zona Victoria, clădirea fostei centrale telefonice PENTA (poșta din Govândari).

,,Este alo treilea an în care aplicam aceasta metodă. Sumele încasate nu sunt însă spectaculoase, deoarece valoarea de impozitare este una mică. Ăştia deoarece cei mai mulţi dintre proprietari, nu şi-au reevaluat clădirile din trei în trei ani, conform legii. Unele clădiri au valoarea unui apartament şi au cel puţin douăzeci de chiriaşi. În condițiile astea, pentru proprietar nu înseamnă mare lucru faptul că plătesc impozite majorate. Toţi proprietarii şi-au achitat, până acum, impozitele majorate.” a mai spus edilul șef.

Consilierii locali au decis – La Reşita se percepe suprataxa pe paragina. Reșițenii , in corpore, sunt cu toții de acord și laudă inițiativa Consiliului Local și a primarului. Priviți materialul video de mai jos.

Comentarii

comentarii

One thought on “Consilierii locali au decis – La Reşita se percepe suprataxa pe paragina VIDEO

  1. Sistematizarea oraşului Reşiţa este un dezastru. Oameni, politicieni fara cap care nu gîndesc nici cît o curcă. În timp ce Semenicul e o ruină, la nici 500 de metri paralel cu soseaua principală (pe deal în dosul lui Nera) e construit un hotel nou. De ce? De ce nu s-a renovat şi pus în funcţune ceea ce există şi ulterior dacă mai este nevoie să se construiască nou? Pe bulevardul republicii, există, x spatii comerciale libere în timp ce pe cealaltă parte, între magazinul Victoria pîna sus la Intim, s-au spart (modificat) zeci de apartamente de locuit la partere în spaţii comerciale. De ce? De ce s-a aprobat astfel de aberatie? Numai aşa ca exemplu, la Bl. 1 Pe bul. Republicii, la scara 1, apartamentul pe colţ a fost transformat în dispensar veterinar si farmacie veterinară (prin anul 1999-2000), La scara 2 un apartament cu exindere de chiosc, la sacara 3 un alt apartament în accesorii de constructii. Lista poate continue cu mult mai mult. De 20 de ani se distrug apartamente de locuit în mod inutil în spaţii comerciale în timp ce pe cealaltă parte a bulervardului stau spaţii comerciale goale. De ce? Edilii reşiăţei să se amendeze pe sine şi să se impozeze pe sine pt. prostie contagioasă. Din punct de vedere turistic, Reşiţa este un oraş mort. Singura atracţie turistică locală e muzeul de locomotive, singurul şi cel mai mare muzeu de locomotive cu abur „Open Air” din europa şi e promovat…. ZERO BARAT. Deci…. pt. ce e nevoie de o colecţie de noi hoteluri şi cele vechi sunt ruine? Cum să se folosească spatiile comerciale cu rentabilitate dacă puterea de cumparare si clienţii sunt ZERO? Întrebari pecare ar trebui sa-şi puna edilii reşiţeni cu condiţia să le funcţioneze „bibilica” cît de cît, înainte de a cere încasarea de impozite aberative. Proprietarii n-au nici o vină dacă nu-şi pot închiria spatiile comerciale datorită sistemului economic local cu rentabilitate ZERO provocat de politiieni locali INCAPABILI!

Comments are closed.