Consiliul Judeţean doreşte promovarea turismului pe Muntelui Mic

LUFTKURORT - 1În anul 2013 s-a decis, printr-o Hotârâre a Consiliului Judeţean, înfiinţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Banatul Alpin Muntele Mic”, constituită cu scopul realizării unor proiecte de dezvoltare turistică a zonei Muntele Mic.
Partenerii proiectului sunt Consiliul Judeţean, comuna Turnu Ruieni, comuna Zăvoi, municipiul Caransebeş, oraşul Oţelu Roşu şi comuna Bolvaşniţa. Toţi sunt membrii fondatori şi asociaţi. Calitatea fiecărui membru în parte se datorează poziţionării ca trasee de acces către Muntele Mic şi potenţiale zone cu resurse turistice, altele zone de cazare sau de pornire către traseele turistice.
Deoarece până în momentul de faţă Consiliul Local al oraşului Oţelu Roşu nu a adoptat o hotărâre prin care să aprobe participarea oraşului la constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Banatul Alpin Muntele Mic, nu va mai face parte din rândul membrilor fondatori ai asociaţiei, fiind exclus printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean. Acest lucru a dus şi la modificarea patrimoniului iniţial al Asociaţiei, de la 6.000 de lei la 5.000 de lei, constituit din contribuţia fiecărui membru în parte. Deşi oraşul Oţelu Roşu a fost considerat al doilea traseu de acces către Muntele Mic, centru urban de influenţă, a fost eliminat din tot cuprinsul actului constitutiv.
Denumiţi colectiv asociaţii şi individual asociatul, membrii nominalizaţi în constituirea Asociaţiei menţionate, şi-au exprimat voinţa de a coopera şi de a se asocia în organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în zona Muntele Mic şi pentru promovarea Programului naţional de dezvoltare a turismului, „Schi în România”.

Comentarii

comentarii