Actualitate

Consiliul Judetean inchide muntele – Masura omoara turismul pe Semenic

Dupa ce a inchis tronsonul de drum Slatina – Timis – Brebu Nou – Prislop, Consiliul Judetean merge mai departe si inchide si drumul de acces spre Statiunea Semenic. Asta in conditia in care pe timp de vara turismul este aproape mort pe munte si doar zapada mai readuce PLatoul Semenic la viata. Zapada este gura de oxigen pentru putinii agenti economici care au mai rezistat pe Semenic dupa ce toata baza fostului OJT a fost privatizata si mai apoi distrusa de nepasarea lui Gruia Stoica. Mai trebuie spus ca si statiunea Muntele Mic este blocata din cauza zapezii iar la Brebu Nou sau la Garana este aproape imposibil de ajuns.

În urma solicitării din partea operatorului economic care prestează servicii de deszăpezire conform contractului, Direcţia de Drumuri Judeţene Caraş-Severin în calitate de administrator al drumului judeţean DJ 582E, anunţă, după avizarea favorabilă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Serviciul Rutier, închiderea circulaţiei pe tronsonul cuprins între Prislop şi Staţiunea Semenic.

Conform furnizorului de energie electrica, începand cu orele 14:30, localitatile Brebu Nou si Garana sunt alimentate cu energie electrică de la grupurile electrogen. Stațiunea Muntele Semenic rămâne în continuare nealimentată cu energie electrică.

Restricția se aplică începând cu data de 16.01.2017, ora 13:00, pe o durată de 24 de ore, cu posibilitate de prelungire până la remedierea situaţiei şi asigurarea traficului în condiţii de siguranţă pentru conducătorii auto, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile (avertizare meteorologică COD PORTOCALIU valabilă in data de 16.01.2019, în intervalul orar 9:00 – 15:00 în zona de munte: ninsoare însemnată cantitativ și depunere semnificativă de strat de zăpadă; intensificări ale vântului cu viteze în medie de 65 – 80 km/h viscolind și troienind zăpada).

Compartimentul Comunicare al DDJ Caraș-Severin

Comentarii

comentarii