Consiliul Judetean: transparență totală în organizarea licitațiilor

Vicepreședintele forului județean, Ilie Iova, a anunțat că pe viitor se dorește o transparență totală în organizarea licitațiilor. În plus, s-a stabilit să se renunțe la modalitatea de a ”fărâmițare” a acestora. Practic de acum se va scoate întregul pachet la licitație, la care să se prezinte firme mari și serioase, care să o câștige și care să își onoreze clauzele contractuale.

”Avem o transparență totală în organizarea acestor licitații, pentru a nu lăsa loc de interpretări. Am stabilit împreună cu doamna director Pascotă ca modalitatea de a fărâmița aceste licitații, cum s-a procedat în trecut, să nu mai existe. Practic se scoate pachetul la licitație, să vină firme serioase, să câștige licitația, și după aceea să-și onoreze clauzele contractuale. Pe de altă parte am stabilit ca din această comisie de licitații să nu facă parte niciodată directorul DADPP, deoarece mi se pare anormal ca directorul să fie în comisie, iar după aceea să gestioneze și derularea contractului. Va fi o comisie mixtă, cu reprezentanți ai instituției Consiliului Județean și ai DADPP, oameni din domeniu, în așa fel încât să nu existe niciun fel de suspiciune”, a declarat Ilie Iova.

În Caraș-Severin, din peste 800 de km de drumuri județene, aproape jumătate sunt pietruite sau ieșite din garanție și foarte puține sunt modernizate. Direcția care administrează drumurile județului Caraș-Severin a moștenit o serie de contracte îndoielnice, mare parte din ele ducând la condamnări răsunătoare. De acestea se leagă numele lui Ianăș Roșeți, fostul director al direcției de drumuri, și Ionesie Ghiorghioni, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean. Tocmai din acest motiv noua conducere a dispus verificări în teren pentru depistarea eventualelor nereguli și rezolvarea problemelor de administrare.

Comentarii

comentarii