Constantin Popovici, prima medalie mondială pentru Romania la sărituri în apă VIDEO

Sport

Constantin Popovici este performerul numărul 1 al sportului românesc la sfârşitul săptămânii trecute. Sportivul a reuşit să obţină medalia de argint la Cupa Mondială de la Abu Dhabi – sărituri în apă, platformă 27 metri (FINA High Diving).

Revenit de curând în activitate cu dorinţa de a prinde o finală la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, Constantin Popovici (30 ani) a reuşit să se remarce la o competiţie extrem de spectaculoasă, inclusă în calendarul Federaţiei Internaţionale, FINA High Diving – platformă 27 de metri. Sportivul român a ocupat locul 2 la Cupa Mondială de la Abu Dhabi, într-o întrecere foarte puternică. Cu un total de 424.65 puncte, Popovici a fost devansat la mare luptă de britanicul Gary Hunt – 431.55 puncte. Pe locul 3 s-a situat Oleksiy Prygorov (Ucraina) – 392.30 puncte

La startul Cupei Mondiale s-au aliniat 40 de sportivi, 28 de bărbaţi şi 12 femei, acesta fiind un nou record de participare. Proba de săritură de la platformă 27 de metri a fost inclusă în programul FINA din 2013.

Sursa: pagina fb a sportivului: https://www.facebook.com/costa.constantin.popovici/

Comments

comments

Powered by Facebook Comments