Continuă căutărea persoanei dispărute în Barajul de la Poiana Ruscă

Misiunile de căutare a persoanei posibil înecate în lacul de la Poiana Ruscă, demarate din data de 19.07.2016, continuă. La locul evenimentului, acţionează şi astăzi forţe şi mijloace tehnice din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caransebeş şi o echipă de scafandri voluntari din cadrul Formaţiunii de Intervenţie Rapidă pe Bază de Voluntariat „Salvo” Timişoara.

Scafandrii din cadrul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă Arad şi Mehedinţi s-au retras, având în vedere efortul deosebit depus pe parcursul celor două zile de scufundări şi căutări. Misiunea de căutare-recuperare a persoanei posibil înecate este dificilă, având în vedere temperatura destul de scăzută a apei din lac şi adâncimea acesteia, de aproximativ 25 m, în locul unde s-a răsturnat barca. Scafandrii au efectuat mai multe scufundări şi au găsit barca cu care cele patru persoane ieșiseră pe lac.

Pompierii militari vor folosi în misiunea de căutare un sonar performant dislocat de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş pentru a scana fundul lacului în perimetrul stabilit.

Comentarii

comentarii